Van de Looi in zijn nopjes met 'kapstokspits' Sørloth

Reacties

Hoewel Erwin van de Looi ruim in zijn aanvallers zit, is de FC Groningen-trainer toch blij met de komst van de Alexander Sørloth, die deze week een contract tot medio 2020 tekende bij de noorderlingen.

Van de Looi in zijn nopjes met 'kapstokspits' Sørloth

FC Groningen is namelijk al een tijdje op zoek naar een aanvaller die scorend vermogen heeft, maar als kapstokspits ook met zijn rug naar het doel kan spelen. De boomlange negentienjarige Noor (1,94 meter), die de Trots van het Noorden vanaf januari komt versterken, lijkt perfect in dat plaatje te passen.

'Zijn doelpuntenproductie in Noorwegen belooft in elk geval veel goeds', zegt Van de Looi in gesprek met Voetbal International over de aanvaller die overkomt van BK Rosenborg maar op huurbasis uitkwam voor FK Bodø/Glimt. Voor die club was hij afgelopen seizoen dertien keer trefzeker in 28 wedstrijden.

'Maar we moeten er nu ook niet al te veel druk opleggen', vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. 'Alexander is pas negentien jaar. Hij sluit straks aan bij de selectie, maar laten we hem eerst de tijd geven om zich aan te passen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.