Van de Haar stuurt Utrecht langs RBC

FC Utrecht had wat te vieren. Zo speelde aanvoerder Jean-Paul de Jong zijn driehonderdste duel en keerde Hans van de Haar terug. Van de Haar vierde zijn comeback op gepaste wijze met drie goals: 5-1.

FC Utrecht was veel te sterk voor RBC Roosendaal. Vanaf de aftrap ging de winaar van de Amstel Cup en de Super Cup op zoek naar het doel van Maikel Aerts, al was dat lange tijd zonder succes. Darl Douglas, Hans van de Haar en al die andere Utrechters lukte het maar niet om de Eindhovense doelman te passeren.

Na 36 minuten leek de ban gebroken. Dave van den Bergh vond Hans van de Haar, die vanaf acht meter de 1-0 binnenwerkte. Maar het publiek in Nieuw Galgenwaard was nog niet uitgejuicht of RBC stond alweer naast Utrecht. Robert Molenaar kopte raak uit een hoekschop van Sidney Lammens.

Tien minuten na rust brak RBC wél. Scheidsrechter Peter van Dongen wees naar de strafschopstip na een handsbal van Danny Guyt en Van de Haar knalde de 2-1 achter Aerts.

RBC kwam er na de 2-1 helemaal niet meer aan te pas. En Utrecht liep ver weg. Van de Haar maakte op assist van Douglas de 3-1 met een intikker, Tim Cornelisse zorgde uit een vrije trap van Stefaan Tanghe koppend voor de 4-1 en vlak voor tijd schoot Tanghe zelf na matig uitverdedigen van RBC de 5-1 tegen de touwen.

Van de Haar moest het eerste competitieduel (bij NAC Breda) nog missen door een schorsing, die hij had overgehouden aan de finale van de Amstel Cup eind vorig seizoen.