Van de ene Becker naar de andere: Liverpool strikt Braziliaanse keeper

Reacties

Liverpool heeft na het succes met Alisson Becker opnieuw een Braziliaanse doelman in huis gehaald. De zeventienjarige Marcelo Pitaluga hoopt op een dag het stokje van zijn landgenoot te kunnen overnemen.

Van de ene Becker naar de andere: Liverpool strikt Braziliaanse keeper
© Pro Shots

Liverpool heeft Marcelo overgenomen van Fluminense, waar hij vorig seizoen bij het eerste elftal kwam. Daar werkte de goalie samen met de oudere broer van Alisson, Muriel Becker. Ook hij is een doelman en momenteel de eerste keus onder de lat bij Fluminense.

Bij Liverpool is Alisson de onbetwiste nummer één, maar momenteel is hij geblesseerd. Bij zijn afwezigheid staat Adrián op doel bij Liverpool. De Spanjaard maakt echter een zeer onzekere indruk. Afgelopen weekend kreeg Adrián nog zeven goals om de oren tegen Aston Villa.

'Op het WK van vorig jaar zag ik hem voor het eerst in actie', zegt de Nederlandse keeperstrainer van Liverpool John Achterberg over aanwinst Marcelo. 'Hij was een jaar jonger dan zijn ploeggenoten en daarom hadden we al het idee dat het om een getalenteerde doelman ging. Verschillende mensen binnen de club hebben hem bekeken en ik heb Ali gevraagd om aan zijn broer te vragen of Marcelo een goede speler voor ons zou zijn.'

De keeper, die vorig jaar met Brazilië Onder-17 wereldkampioen werd, zal niet direct voor de leeuwen gegooid worden. 'Hij is nog jong en er is geen druk, want we weten dat er nog een lange weg te gaan is', zegt Achterberg. 'We moeten hem de tijd geven om zijn draai te vinden. Hij moet het Engelse voetbal leren kennen. Daar gaan we aan werken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.