Van de Beek krijgt (opnieuw) het laagste cijfer: 'Misschien zijn laatste kans'

Het krediet van Donny van de Beek bij Manchester United zal langzaamaan opraken, zo vermoeden media in Engeland. De middenvelder kreeg donderdag in de League Cup-wedstrijd tegen Aston Villa voor de derde opeenvolgende keer een basisplaats van Erik ten Hag, maar kon opnieuw niet imponeren.

Manchester United
4 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Het optreden van Van de Beek wordt veelal bestempeld als 'anoniem'. Hij deed een uur mee en had in totaal 21 balcontacten, waarvan 11 in de eerste 45 minuten. In de eerste helft voltooide Van de Beek slechts zeven passes, eentje minder dan doelman Martin Dúbravka. De lokale krant Manchester Evening News beoordeelt het spel van Van de Beek met een drie, het laagste cijfer van alle spelers. Ook in zijn vorige wedstrijden tegen Real Sociedad (0-1 zege) en Aston Villa (3-1 nederlaag) kreeg hij een drie.

'Begon voor de derde keer op rij als nummer 10. Hij had elf balcontacten in de eerste helft, een lager aantal dan Dúbravka (zestien, red.). Opnieuw een anoniem optreden', vat de krant samen. 'Het was verkeerd om hem überhaupt op te stellen.' Volgens de Manchester Evening News hoopt iedere Manchester United-fan dat Van de Beek 'eindelijk laat zien waar hij toe in staat is'.

'Maar zelfs de komst van zijn voormalige mentor heeft zijn loopbaan bij United geen nieuw leven kunnen inblazen. Als hij de kansen die hij krijgt blijft verkwanselen, heeft Ten Hag geen andere mogelijkheid dan verder te kijken', wordt geconcludeerd. Het optreden van Tyrell Malacia wordt wel beoordeeld met een voldoende: de linksback krijgt een zes. 'Bereikte Marcus Rashford bij een van de grote kansen van United en oogde levendig bij zijn eerste wedstrijd als basisspeler in Engeland sinds de derby van Manchester van een maand geleden.'

De Daily Mirror stelt dat Ten Hag andermaal de rekening kreeg gepresenteerd voor het vertrouwen dat hij toonde in Van de Beek. 'Dit kan zomaar de laatste kans geweest zijn voor Van de Beek', vermoedt de boulevardkrant. 'De wedstrijd ging grotendeels aan hem voorbij. De trainer zal bezorgd zijn over het gebrek aan snelheid bij Van de Beek, die niet mee kan met het spel en niet op diepe posities in het veld komt.'