Van de Beek grote roerganger bij Jong Ajax

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld. Tijdens de achtste speelronde waren Donny van de Beek, Sven Braken en Albert Gudmundsson de uitblinkers.

Van de Beek grote roerganger bij Jong Ajax

Voor de tweede week op rij behoort Sven Braken tot de drie beste spelers in de Jupiler League. Met weer twee goals leidde hij Almere City langs zijn ex-werkgever MVV Maastricht. Albert Gudmundsson van koploper Jong PSV was zelfs drie keer trefzeker.

Topdrie van de week

Donny van de Beek (Jong Ajax)    8
Donny van de Beek was de grote man bij het opnieuw ontketende Jong Ajax. Onder aanvoering van de middenvelder walsten de jeugdige Amsterdammers met 7-0 over FC Oss heen. Vorige week nog moest Van de Beek toezien dat zijn ploeggenoten Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong van hoofdtrainer Peter Bosz mochten debuteren in Ajax 1. Hij moest toekijken. Zijn debuut maakte Van de Beek vorig seizoen al, hij hunkert naar meer en laat wekelijks bij Jong Ajax zien dat ie daar ook aan toe is.

Sven Braken (Almere City FC)            8
Voor de tweede week op rij blonk Sven Braken uit. De spits van Almere City FC maakte weer twee goals en onderstreepte nog maar eens dat hij zijn blessureleed achter zich heeft gelaten. Uitgerekend tegen MVV Maastricht flikte hij het weer. Het kind van Maastricht, groot geworden bij us MVV-ke, maar in de zomer van 2015 vertrokken naar Almere. Als vervanger van Vincent Janssen. Met een jaar vertraging lijkt hij de inmiddels bij Tottenham Hotspur spelende Oranje-international inderdaad op te gaan volgen. Waar gaat het eindigen met Braken?

Albert Gudmundsson (Jong PSV)  7,5
Met zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal onderschreef de IJslandse middenvelder zijn waarde voor Jong PSV. De eerste periodetitel lonkt voor de Eindhovenaren en Gudmundsson is een van de dragende krachten van het elftal. De IJslandse jeugdinternational kwam als zestienjarige naar Nederland om bij SC Heerenveen te gaan spelen. Na twee seizoenen volgde de overstap naar PSV. Vorig seizoen deed hij in veertien duels mee, nu is Gudmundsson aanvoerder van de trotse ranglijstaanvoerder in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.