Van Crooij schiet PEC in Groningen van hatelijke nul af

Reacties

PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij FC Groningen werd er door de ploeg van trainer John van 't Schip met 0-1 gewonnen.

Van Crooij schiet PEC in Groningen van hatelijke nul af
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Met de zege komt er een einde aan een ware horrorreeks van PEC. De ploeg won op 16 december 2017 voor het laatst een uitwedstrijd, destijds van Willem II. In het kalenderjaar 2018 presteert PEC, dat tot de wedstrijd tegen Groningen nog puntloos was dit seizoen, dramatisch. Mogelijk dat de minimale zege in Groningen het begin is van een opmars.

Van 't Schip passeerde aanvoerder Bram van Polen tegen FC Groningen. Kenneth Paal kreeg de voorkeur. Ook aanwinst Thomas Lam stond in de basis, terwijl Gianluca Scamacca en Ouasim Bouy nog even op hun eerste minuten moesten wachten. Zij vielen in de tweede helft wel in.

De druk op FC Groningen-trainer Danny Buijs neemt toe na de teleurstellende start van het seizoen.
De druk op FC Groningen-trainer Danny Buijs neemt toe na de teleurstellende start van het seizoen.

In de eerste helft was FC Groningen met afstand de gevaarlijkste ploeg. Django Warmerdam dook tot twee keer toe alleen op voor Mickey van der Hart, die in beide gevallen knap redde. PEC mocht bovendien van geluk spreken dat Denis Genreau gespaard werd door arbiter Joey Kooij en geen tweede gele kaart ontving.

Met Scamacca voor Genreau greep Van 't Schip in de rust direct in. Later bracht hij ook Bouy in, terwijl bij FC Groningen de nieuwe spits Jannik Pohl zijn debuut maakte als vervanger van Mateo Cassierra. Op dat moment werd PEC al sterker. FC Groningen was het initiatief kwijt en dat resulteerde in de 64ste minuut in de 0-1.

Groningen-verdediger Mike te Wierik en Deyovaisio Zeefuik wilden allebei een bal wegkoppen, maar liepen elkaar in de weg waardoor Mike van Duinen ontsnapte. Het schot van de spits werd nog gestopt door Sergio Padt, maar de keeper was kansloos toen Van Crooij de rebound tot doelpunt promoveerde.

Vito van Crooij viert zijn doelpunt met Mike van Duinen.
Vito van Crooij viert zijn doelpunt met Mike van Duinen.

Vrijwel direct na de 0-1 kreeg Scamacca een goede kans op de 0-2, maar Padt redde bekwaam. Met invallers Mimoun Mahi en Uriel Antuna ging FC Groningen nog op zoek naar gelijkmaker. Antuna kreeg op aangeven van Mahi ook een prima kans, zijn volley ging voorlangs.

Door de nieuwe nederlaag beginnen de problemen van FC Groningen, dat Warmerdam vlak voor tijd nog een grote kopkans zag missen, inmiddels serieuze vormen aan te nemen. De ploeg van de nieuwe trainer Danny Buijs staat voorlaatste met slechts drie punten na vier wedstrijden. PEC heeft hetzelfde puntenaantal, maar staat op basis van doelsaldo vijftiende.

'FC Groningen heeft weinig creativiteit en heel weinig zelfvertrouwen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.