Van Bronckhorst trots op eerste eremetaal met Rangers na 'hele zware week'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst wist zaterdag met Rangers beslag te leggen op de Schotse beker door in de finale op Hampden Park af te rekenen met Heart of Midlothian (2-0). De oud-international toonde zich na afloop erg gelukkig met zijn eerste prijs als Rangers-manager.

Van Bronckhorst trots op eerste eremetaal met Rangers na 'hele zware week'

Van Bronckhorst zag zijn team net als woensdag in de Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt in een verlenging belanden, maar dit keer trok Rangers wel aan het langste eind met twee doelpunten in de eerste helft van de verlenging. 'Deze prijs betekent heel veel voor ons', zei Van Bronckhorst tegen Premier Sports TV. 'Ik waarschuwde mijn spelers nog voor de finale dat we nog altijd met lege handen stonden.'

'We hebben dit seizoen zo hard gewerkt om ver te komen in Europa en ook in het Schotse bekertoernooi. Als je dan in twee finales staat, wil je jezelf ook belonen. Gelukkig hebben we dat vandaag alsnog gedaan. We waren in de extra tijd uiteindelijk veel sterk en het is mooi om dit seizoen om deze wijze te eindigen', aldus de ex-trainer van onder andere Feyenoord.

Zware week
'Ik ben onder de indruk van hoe de jongens hebben gespeeld en ik ben ook heel trots op hen. Het was een hele zware week, ook met de afscheidsdienst van Jimmy Bell (overleden materiaalman, red.). We voelden de druk om deze finale te winnen. Deze zege geeft ons veel energie richting volgend seizoen. We moeten zien wat de zomer brengt, maar ik denk dat er het een en ander gaat veranderen in de selectie. Een aantal spelers loopt ook uit hun contract', vertelde Van Bronckhorst.

Doelman Allan McGregor (40), die woensdag de Europa League-finale speelde, zat zaterdag op de bank, maar mocht één minuut voor het verstrijken van de verlenging invallen om als veldspeler deel te nemen aan de festiviteiten. 'Ik weet nog niet wat de toekomst voor hem brengt, maar hij was erg gelukkig dat hij nog mocht invallen. We gaan van deze prestatie genieten, een groot feest vieren en morgen op vakantie', besluit Van Bronckhorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.