Van Bronckhorst neemt geen enkel risico met oog op bekerfinale

Reacties

Feyenoord treedt woensdag met een op meerdere plaatsen gewijzigd elftal aan in het competitieduel met Willem II. Trainer Giovanni van Bronckhorst houdt in Tilburg meerdere spelers aan de kant met het oog op de bekerfinale van komende zondag tegen AZ.

Van Bronckhorst neemt geen enkel risico met oog op bekerfinale

Van Bronckhorst kondigde dinsdag tijdens zijn persconferentie aan dat verdediger Sven van Beek, middenvelder en aanvoerder Karim El Ahmadi en vleugelspitsen Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson er allemaal niet bijzijn als Feyenoord op bezoek gaat bij Willem II in het kader van de 32ste speelronde van de Eredivisie. Robin van Persie, zondag nog belangrijk met een knappe goal tegen FC Utrecht, zal wel meegaan naar Tilburg, maar hooguit invallen.

'Sven en Karim hebben kleine klachtjes', zei Van Bronckhorst. 'Met hen neem ik geen risico. Jean-Paul heeft nog wat last van zijn heup, maar heeft vandaag wel meegetraind. Dat is positief. Het is nog wel te kort voor morgen. Zondag zal hij weer beschikbaar zijn, verwacht ik.' Larsson kampt met hamstringklachten. 'Die blessure viel gelukkig mee. Zijn gevoel is een stuk beter. We zullen ook hem proberen klaar te stomen voor zondag.'

Van Bronckhorst spaart dus de nodige spelers met het oog op de bekerfinale, waarin Feyenoord het seizoen kleur kan geven. De Rotterdammers kunnen het zich veroorloven omdat ze na de zege van zondag zo goed als zeker zijn van de vierde plaats. Die geeft, in het geval van een nederlaag in de bekerfinale, recht op Europees voetbal. Van Bronckhorst: 'De voorsprong op nummer vijf FC Utrecht is nu acht punten. Dat helpt mij voor morgen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samenvatting Feyenoord - FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.