Feyenoord troeft concurrent Utrecht af na klassieke Van Persie-goal

Reacties

Feyenoord heeft zondagmiddag in de eigen Kuip gewonnen van FC Utrecht: 3-1. De strijd om de vierde plaats en daarmee een ticket voor de Europa League-voorrondes is zo goed als beslist.

Feyenoord troeft concurrent Utrecht af na klassieke Van Persie-goal

Giovanni van Bronckhorst trok afgelopen week met zijn selectie naar Spanje om zich in Marbella voor te bereiden op de slotfase van het seizoen. De Rotterdammers voelden zich bovendien gesterkt door een goede reeks: de laatste vier Eredivisie-duels werden gewonnen. Utrecht wist zijn laatste drie duels juist niet te winnen en begon ook in De Kuip slecht.

Binnen zeven minuten was het namelijk al raak voor Feyenoord. Jens Toornstra liep slim weg bij zijn directe tegenstander na een inworp van Kevin Diks en gaf met een boogballetje voor op Nicolai Jørgensen, die de bal met een halve omhaal en een beetje geluk binnenwerkte: 1-0. De sterke openingsfase van Feyenoord leek een kwartier later ook tot de 2-0 te leiden, maar de fraaie treffer van Robin van Persie werd afgekeurd wegens buitenspel.

Daarna werd Utrecht sterker en verspeelde Cyriel Dessers een grote kans, maar in de 31ste minuut scoorde de Belg wel. Hij tikte een lage voorzet van Zakaria Labyad van dichtbij binnen. Dat hij daarbij ruim een meter buitenspel stond, was de arbitrage ontgaan.

Cyriel Dessers staat duidelijk buitenspel bij de 1-1.
Cyriel Dessers staat duidelijk buitenspel bij de 1-1.

Nog voor rust stelde Feyenoord echter orde op zaken. Sven van Beek bediende Van Persie, die de bal op zijn borst aannam en zuiver in de verre hoek schoot. Een goal zoals hij er zo veel maakte in zijn rijke carrière bij Arsenal, Manchester United, Fenerbahçe en Oranje. Het was de vijfde Eredivisie-treffer in 290 speelminuten voor de routinier sinds zijn terugkeer in Rotterdam.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en waren onder anderen Mateusz Klich en Toornstra dicht bij een doelpunt. Die goal kwam er in de 69ste minuut, van Sam Larsson. De Zweed klopte Sean Klaiber in de lucht en knikte een voorzet van Toornstra binnen: 3-1. De linksbuiten, die bij afwezigheid van de lichtgeblesseerde Jean-Paul Boëtius weer eens de kans kreeg, gooide de wedstrijd daarmee ook meteen in het slot.

Door de zege vergroot Feyenoord de voorsprong op Utrecht met nog drie duels te gaan naar acht punten. De ploeg van Van Bronckhorst is daardoor nagenoeg zeker van Europees voetbal. Als Feyenoord de KNVB-beker volgende week zondag wint, stroomt de ploeg in in de derde voorronde van de Europa League. Verliest Feyenoord de finale van AZ en eindigt het als vierde, dan moeten de Rotterdammers een voorronde meer spelen.

'Aan de bal is Van Persie nog altijd de beste van de Eredivisie'
Toornstra: 'Er had meer ingezeten, maar nog steeds kans op een prijs'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.