Van Bronckhorst kan gedrag Jørgensen en Clasie niet accepteren

Reacties

Feyenoord won zaterdagavond de ontmoeting met Heracles Almelo op het tandvlees (2-1), maar na afloop ging het toch vooral over twee incidenten. Nicolai Jørgensen werd met rood weggestuurd voor natrappen en Jordy Clasie reageerde verbolgen op een wissel.

Van Bronckhorst kan gedrag Jørgensen en Clasie niet accepteren

Dat Jørgensen zich niet kon beheersen en tegenstander Tim Breukers een trap gaf, vond trainer Giovanni van Bronckhorst zeer kwalijk. 'Ik zag in mijn ooghoeken al dat-ie 'm aantikte. De scheidsrechter legde het spel daarna stil, dan weet je dat hij gaat kijken en dat het rood is', aldus Van Bronckhorst bij FOX Sports.

Hij beaamt dat de actie van zijn spits niet door de beugel kan. 'Het is stom van Nicolai. We hebben vandaag maar één tegenstander en dat is Heracles, niet onszelf. Maar vandaag hebben we het onszelf moeilijk gemaakt en dat begon met die rode kaart. Dat kan ik niet accepteren, dat hij er in deze fase van de competitie met rood afgaat.'

Boze reactie
Ook de chagrijnige reactie van Clasie was niet juist. De aanvoerder verliet het veld voor Robin van Persie en had daar grote moeite mee: hij negeerde de hand van zijn trainer en beende boos verder. 'Dat is ongepast, ik kan dat niet accepteren', aldus Van Bronckhorst na de overwinning in De Kuip.

De trainer sprak na de wedstrijd al snel met de middenvelder. 'Hij heeft zijn excuses aangeboden. Hij is natuurlijk een emotionele jongen en iedereen verwerkt dat op zijn eigen manier. Hij is nu weer een stuk rustiger, maar baalt enorm van het moment. En het is natuurlijk ook ongepast, het gedrag wat hij vertoont.'

'We willen vandaag winnen, dus blijven we met drie spitsen staan. Dan moet je spelers wisselen. Het gaat niet om Jordy Clasie en niet om mij, maar om Feyenoord en dat we op 12 mei de derde plek in handen hebben. Daar horen ook wissels bij en daar moet iedereen zich aan conformeren', aldus Gio, die ook aangaf met technisch directeur Martin van Geel te zullen praten over Clasie.

Clasie schuldbewust
De hoofdrolspeler in het tweede incident stond na de wedstrijd schuldbewust voor de camera van FOX Sports. Hij legde uit dat zijn emoties hem de baas werden op het moment dat hij zag dat hij plaats moest maken voor Van Persie.

'Ik heb zo'n moment niet vaak gehad in mijn carrière, vandaag gebeurde het. Het is totaal onnodig en ik heb mijn excuses gemaakt richting de trainer. Ik zal dat ook zeker nog richting de groep doen. Het is gewoon een grote fout van mij', gaf Clasie aan.

De Feyenoorder had het gevoel dat zijn team er ondanks de numerieke minderheid goed voor stond en wilde graag zijn steentje bijdragen aan een goed resultaat tegen Heracles. 'Maar dit was een beslissing van de trainer op tactisch gebied en dat hoor ik te accepteren, dit is een fout van mij.'

'Clasie en Jørgensen toonden gebrek aan discipline bij Feyenoord'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.