Van Bronckhorst genoot: 'Jørgensen was geweldig'

De spanning was voelbaar in De Kuip, de blijdschap na de 2-0 overwinning op FC Utrecht gigantisch. Toch sprak Feyenoord-trainer Giovanni van Bronchorst tegen dat er ook sprake was van opluchting.

'Opluchting is het niet, maar ik ben wel blij met de wedstrijd en het resultaat', zei Van Bronckhorst direct na afloop tegen FOX Sports. 'Natuurlijk ben ik ook blij met de drie punten. Als je vroeg druk kunt zetten en je houdt de linies kort, breng je een ploeg als FC Utrecht in de problemen. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan, ze zijn toen niet meer in het spel gekomen. Je weet dat FC Utrecht een tegenstander is die het ons moeilijk kan maken.'

Nicolai Jørgensen miste de laatste wedstrijden van Feyenoord door een blessure, maar stond tegen Utrecht weer aan de aftrap en maakte een goede indruk. Van Bronckhorst was vol lof over zijn aanvalsleider. 'Als je zo lang eruit ligt en dan nog 85 minuten zo kan spelen', zei de coach. 'Als aanspeelpunt speelde hij een geweldige wedstrijd.'

Met FC Utrecht heeft Feyenoord de lastigste wedstrijd tot het eind van het seizoen achter de rug. 'Dit zijn belangrijke wedstrijden, daar moet je vol voor gaan. Dat hebben we uitstekend gedaan. We staan waar we willen staan, ook na deze speelronde. Volgende week wordt het weer belangrijk, daar zullen we er weer vol voor moeten gaan. We willen met z'n allen kampioen worden, dat moeten we ook uitspreken.'