Van Bronckhorst flikt het opnieuw en schakelt Borussia Dortmund uit

Giovanni van Bronckhorst is een succes rijker. Rangers FC hield Borussia Dortmund donderdag op Ibrox op een gelijkspel en dat was na de eerdere 2-4 overwinning in Westfalen meer dan voldoende om de volgende ronde te bereiken in de Europa League. Donyell Malen was verantwoordelijk voor de 1-2.

Glasgow Rangers
2 - 2
Borussia Dortmund

De voormalig PSV’er ontving de bal drie minuten voor rust na een slim hakballetje van Jude Bellingham en hoefde het leer met de buitenkant van de voet alleen maar een duwtje te geven. Het was Malens achtste doelpunt van het seizoen. Door die treffer zocht Dortmund met een voorsprong en dus met nieuwe hoop de kleedkamer op. Die hoop was eerder nog de grond ingeboord door James Tavernier.

De rechtsback mocht na een kwart wedstrijd na een overtreding van Julian Brandt aanleggen vanaf elf meter en knalde onberispelijk raak. Van Bronckhorst leek de schaapjes daarmee wel op het droge te hebben, maar Dortmund knokte zich terug. Bellingham kreeg de bal na een halfuur, na een mislukte pass van Malen, met een gelukje mee en verschalkte Allan McGregor in de korte hoek. Later werd een inzet van Alfredo Morelos van de lijn gehaald en tekende Malen dus voor de 1-2.

Het Dortmund van Marco Rose had nog één doelpunt nodig om de stand (ook over twee wedstrijden) weer helemaal gelijk te trekken. Na 57 minuten ging het echter opnieuw mis: Mats Hummels ging hevig de fout in bij een voorzet van Calvin Bassey en daardoor kon Tavernier wederom scoren. Halverwege de tweede helft leek Rangers zelfs op voorsprong te komen: Ryan Kent schoof op aangeven van Morelos de 3-2 binnen, maar na interventie van de VAR werd die treffer afgekeurd omdat Morelos een overtreding zou hebben gemaakt op Emre Can.

Met Youssoufa Moukoko als extra aanvaller hoopte Rose nog iets te kunnen forceren in de laatste twintig minuten. Later, in de 77ste minuut, haalde hij Malen naar de kant ten faveure van Steffen Tigges. Dortmund voetbalde echter geen grote kansen meer bij elkaar en hoeft zich vanaf nu enkel nog maar te focussen op de Bundesliga.