Van Bronckhorst deelt speciale herinnering aan Maradona in spelersbus Oranje

Reacties

Giovanni van Bronckhorst treedt vanavond met Rangers FC in Stadio Diego Armando Maradona aan tegen Napoli. De Nederlandse manager haalde op de persconferentie persoonlijke herinneringen op aan zijn jeugdidool en Napoli-icoon Maradona.

Van Bronckhorst deelt speciale herinnering aan Maradona in spelersbus Oranje
© Pro Shots
Napoli
Napoli
3 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

In aanloop naar het vijfde groepsduel van het nog puntloze Rangers in de Champions League werd Van Bronckhorst tijdens de persconferentie in Napels gevraagd naar hoe hij Maradona herinnert. 'Ik was elf jaar toen het WK 1986 werd gespeeld. Dat was de eerste keer dat ik hem op een groot toernooi in actie zag', zei de manager van Rangers.

WK van 1998
'Ik kan ook praten over de wedstrijden van Napoli met Maradona tegen het AC Milan van Gullit, Rijkaard en Van Basten. Die werden op zondagmiddag op Rai 1 uitgezonden. Wanneer ik over Maradona praat, komen veel speciale herinneringen naar boven. Mooi dat dit stadion naar hem is vernoemd. Ik was hier een paar jaar geleden ook met Feyenoord. Maradona was vroeger een van mijn idolen en eigenlijk nog steeds wel', verklaart Van Bronckhorst.

'Ik heb Maradona twee keer ontmoet. Tijdens het WK in 1998 zaten we na de zege op Argentinië in de bus te wachten om terug te gaan naar het hotel. Het werd opeens heel druk rond de bus en toen kwam Diego naar binnen. Hij feliciteerde ons allemaal met de overwinning. Dat hij dat deed, zegt ook iets over de persoon die hij was. Voor velen van ons wat dat een heel bijzonder moment.'

Titelkandidaat
Van Bronckhorst hoopt in het naar zijn jeugdidool vernoemde stadion in Napels voor een stunt te zorgen. De voormalig aanvoerder van Oranje weet echter ook dat Napoli in topvorm is: de formatie van Luciano Spalletti is nog ongeslagen dit seizoen en kan tegen Rangers voor het eerst in de 97-jarige clubhistorie twaalf wedstrijden op rij winnen.

'Napoli is dit seizoen heel sterk gestart. Ze hebben ontzettend veel vertrouwen en zijn niet voor niets al zeker van de volgende ronde in de Champions League. Napoli kan nog heel ver komen in dit toernooi. Ze hoeven in deze vorm voor niemand bang te zijn. Wij moeten niet negentig minuten verdedigen en dan wachten totdat zij scoren, het is aan ons om bij de kansen die we krijgen ook moedig te zijn', besluit Van Bronckhorst.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.