Van Bronckhorst blij dat kampioensuitingen weg zijn: 'Op nul beginnen'

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vindt het lastig om voor de competitiestart de kracht van concurrenten Ajax en PSV in te schatten. In Rotterdam wordt met vertrouwen toegeleefd naar de eerste wedstrijd in de Eredivisie tegen FC Twente, al zijn er fysieke problemen.

Van Bronckhorst blij dat kampioensuitingen weg zijn: 'Op nul beginnen'

Brad Jones is een twijfelgeval vanwege rugklachten en Bart Nieuwkoop (hamstringblessure) heeft een terugslag in zijn revalidatie gehad. Volgens Van Bronckhorst is de rechtsback de komende weken nog niet inzetbaar. Tegen FC Twente start Kevin Diks op die positie, terwijl middenvelder Sofyan Amrabat als alternatief geldt. Voor de positie van linksback is het goede nieuws dat aankoop Ridgeciano Haps weer meegetraind heeft, terwijl hij woensdag vanwege fysieke klachten nog binnenbleef.

Met Haps en Diks als twee van de aanwinsten hoopt Van Bronckhorst een frisse start te maken. De boodschap is dat Feyenoord niet in de euforie moet blijven hangen. 'We zijn natuurlijk trots dat we kampioen van Nederland zijn, maar nu is er een nieuw seizoen. Het is goed om weer vanaf nul te beginnen. De versieringen bij het Maasgebouw zijn inderdaad weg. Het is een mooie drive om aan het einde van het seizoen net zo'n Maasgebouw te zijn als na vorig seizoen', aldus Van Bronckhorst tijdens zijn persconferentie.

Om dat voor elkaar te krijgen, zal Feyenoord moeten afrekenen met Ajax en PSV. Hoe staat de concurrentie ervoor? Van Bronckhorst: 'Dat is moeilijk inschatten, wat de kracht is van Ajax en PSV. Uiteindelijk kijk ik meer naar mijn eigen team. Ajax en PSV hebben wel een teleurstelling gehad in Europa. De selecties zijn behoorlijk en het zijn ploegen die voor het kampioenschap gaan meedraaien.'

Aan vertrouwen is er in ieder geval geen gebrek bij de titelverdediger. Van Bronckhorst mikt op een vliegende start, zo een als vorig seizoen. Toen won Feyenoord zijn eerste negen competitiewedstrijden. Tussendoor was er in de Europa League wel een nederlaag tegen Fenerbahçe. 'Toen hebben we de week na de Johan Cruijff Schaal fantastisch gespeeld bij FC Groningen (0-5, red.). Door de winst op Vitesse hebben we de eerste prijs van het seizoen, we gaan met een goed gevoel naar de eerste wedstrijd', verzekerde Van Bronckhorst de aanwezige pers.

Feyenoord wil van FC Twente volgend slachtoffer Kuip-factor maken
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.