Van Bronckhorst begrijpt vertrek Van Geel: 'Al was ik wel verrast'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst zegt te begrijpen dat Martin van Geel na dit seizoen zijn functie als technisch directeur bij Feyenoord neerlegt. De hoofdtrainer van de Rotterdammers, die zelf ook weggaat zodra het seizoen voorbij is, kan de beweegredenen van zijn collega volgen.

Van Bronckhorst begrijpt vertrek Van Geel: 'Al was ik wel verrast'

De kritiek op Van Geel nam de laatste maanden toe, zag Van Bronckhorst. 'Martin is natuurlijk verantwoordelijk voor het technische gedeelte, zoals dat ook geldt voor een hoofdtrainer van Feyenoord. In die functies krijg je met veel te maken en voel je de verantwoordelijkheid ook', zegt hij op de website van Feyenoord.

'Uiteindelijk is het voor Martin de afgelopen weken niet prettig geweest, waardoor hij gisteren besloten heeft afscheid te nemen. Toen hij het ons vertelde was ik wel verrast. Je krijgt natuurlijk wel mee hoe het de laatste weken en maanden is gegaan rond Martin, ook in de media. Uiteindelijk heeft Martin zijn gevoel gevolgd.'

Van Bronckhorst en Van Geel gingen allebei in 2011 aan de slag in Rotterdam-Zuid: Van Bronckhorst, die al een rijk verleden had als speler in De Kuip, deed dat als assistent bij het eerste elftal. Van Geel nam op zijn beurt de rol van td in.

'Ik vond het altijd heel prettig samenwerken met Martin', zegt Van Bronckhorst. 'We waren altijd open naar elkaar en zijn dat nog steeds. We hebben samen hard gewerkt om de club succes te brengen. Samen met alle stafleden en spelers is dat gelukt en daar heeft Martin natuurlijk ook een aandeel in gehad.'

'Toen Feyenoord eindelijk geld had, ging het mis met Van Geel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.