Van Bronckhorst baalt van verval Feyenoord: 'Onnodig'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalde zaterdag na de 2-4 overwinning bij Heracles Almelo van het verval bij zijn ploeg. De Rotterdammers kregen het ondanks een 0-3 ruststand nog knap lastig in Almelo.

'We speelden een fantastische eerste helft, waarin we verdiend op voorsprong kwamen. In die fase beslisten we de wedstrijd eigenlijk', aldus Van Bronckhorst tegen FOX Sports. 'Na rust riepen we het over onszelf af, we kwamen onnodig in de problemen.'

Wat het verschil dan was tussen de eerste en tweede helft? 'Voor rust speelden we heel snel, hielden we het tempo hoog. Dan zie je dat je er makkelijk doorheen komt en veel kansen creëert. In de tweede helft zochten we te vaak de moeilijke oplossing, we liepen te veel met de bal.'

Feyenoord leeft nu toe naar de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City van woensdag. De Engelse topclub won zaterdag met liefst 5-0 van Liverpool. 'Die wedstrijd hebben we opgenomen, we waren onlangs zelf bij hun duel met Bournemouth. Morgen is het uitlopen en vanaf maandag bereiden we ons voor op woensdag.'

Stegeman
Van Bronckhorsts collega John Stegeman zag ook een ploeg die twee gezichten toonde. 'We draaiden onszelf in de eerste helft de nek om', zei de coach van Heracles. 'Door de individuele fouten kregen we tegendoelpunten. We leden zelfs balverlies in de as van het veld, het vertrouwen nam daardoor ook af.'

Stegemans team tapte na rust uit het welbekende andere vaatje. 'In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij. Ik snap dat Feyenoord woensdag alweer moet voetballen en wat inzakte. Wij draaiden echter wel de duimschroeven aan. Dit is een wijze les voor de toekomst. Zoals we in de eerste helft speelden, dat moeten we niet meer doen.'