Van Breukelen negeert advies Blind over Jorritsma

Reacties

Hans Jorritsma vertrekt per 1 januari als teammanager van het Nederlands elftal, zoals VI eerder al meldde. Bondscoach Danny Blind baalt daar behoorlijk van, maar werd overruled door technisch directeur Hans van Breukelen.

Van Breukelen negeert advies Blind over Jorritsma

Spelers en staf zijn niet blij met het vertrek van Jorritsma, die al sinds 1996 werkt bij Oranje. Blind ontkende die onvrede over de gang van zaken niet. 'Ja, dat vind ik nog steeds. De directie heeft een standpunt ingenomen, daar hoef ik het niet mee eens te zijn. Ik vind hem een ervaren en gelouterde kracht. Zeker met het oog op Rusland. Maar op enig moment worden mensen vervangen. Maar dan had ik die vervanging dus liever in de zomer gehad en niet nu. Het betekent ook niet dat ik me er zomaar bij neerleg.'

Het was al twee jaar duidelijk dat Jorritsma deze zomer zou vertrekken, maar de KNVB is er in die tijd niet in geslaagd een geschikte opvolger te vinden. Vandaar dat het contract van de teammanager met een halfjaar werd verlengd tot 1 januari. Wat Blind betreft was dat tot de zomer van 2018 gebeurd, maar Van Breukelen besliste anders.

'Ik heb er uitgebreid met Blind over gesproken. Maar er moeten beslissingen genomen worden en daar ben ik toevallig voor aangesteld. We willen een teammanager plus, wiens werkzaamheden een breder karakter gaan krijgen. Hij moet programma's opstellen die vanaf Oranje Onder-15 tot en met het Nederlands elftal spelers en teams beter zullen maken', aldus Van Breukelen, die het etiket prestatie-innovatie manager geplakt heeft op de nieuwe functie van teammanager.

In Zeist speelt op de achtergrond meer, zo wordt Ruud Gullit niet de opvolger van assistent Dick Advocaat. Lees over die kwestie hier meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.