Blind ziet Cillessen niet meer als onbetwiste eerste keeper

Reacties

Bondscoach Danny Blind sluit niet uit dat hij de hiërarchie wat betreft de keepers van het Nederlands elftal aanpast. Dat betekent dat Jasper Cillessen, voorheen de vaste eerste doelman van Oranje, zijn basisplaats kwijt kan raken.

Blind ziet Cillessen niet meer als onbetwiste eerste keeper

'We hebben meerdere mogelijkheden wat betreft de keepers. Het is geen uitgemaakte zaak meer, zoals dat een tijdje wel is geweest. Ik ben bijvoorbeeld prettig verrast door Maarten Stekelenburg, die in goeden doen is op een goed niveau. En Vorm, die nu is afgevallen, doet het heel goed bij Tottenham Hotspur', aldus Blind.

Stekelenburg en PSV'er Jeroen Zoet vormen samen met Cillessen het keeperstrio van Oranje. Blind twijfelde niet over het oproepen van Cillessen, die door zijn transfer een hectische tijd achter de rug heeft. 'Het is natuurlijk een fantastische transfer voor die jongen zelf. Dat je daar terecht kunt, onder de noemer voetballende keeper. Ik kijk er reikhalzend naar uit of hij genoeg minuten gaat maken.'

Bij Ajax was Cillessen de laatste weken niet bepaald in topvorm, iets waar meer Ajax-spelers momenteel last van hebben in de ogen van Blind. 'Ik kijk alle wedstrijden met mijn staf. Als ik zeg dat 85 procent momenteel in normale of goeden doen is, geldt dat niet voor een aantal Ajacieden. Maar ik kijk ook naar het verleden, de alternatieven en de toekomst van bepaalde spelers.'

Kenny Tete, Joël Veltman, Riechedly Bazoer en Davy Klaassen zijn de vier Ajacieden door door Blind opgenomen zijn in de selectie van het Nederlands elftal. Mitchell Dijks en Jaïro Riedewald zijn ten opzichte van de voorlopige selectie afgevallen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.