Van Bommel waakt voor euforie: 'Zo makkelijk is het niet'

Reacties

Voetbalminnend België is in de ban van Antwerp. Halverwege de play-offs om het kampioenschap staat de ploeg van Mark van Bommel bovenaan. De eerste landstitel sinds 1957 ligt binnen handbereik, maar de trainer houdt zijn hoofd koel.

Van Bommel waakt voor euforie: 'Zo makkelijk is het niet'
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
2 - 0
Antwerp
Antwerp

Van Bommel, met jarenlange ervaring in de absolute wereldtop, weet dat je nooit het vel moet verkopen voordat de beer geschoten is. Zijn mannen hebben nog drie wedstrijden, te beginnen met de beladen wedstrijd bij Club Brugge zondag. Club speelt geen rol van betekenis meer in de titelstrijd, maar alleen de wederzijdse animositeit zal verhinderen dat er een rode loper ligt in het Jan Breydelstadion, weet ook de trainer.

'Een ploeg als Club Brugge gaat thuis in de Champions' Play-offs niet op halve kracht spelen. Het zit in ieder individu en team dat je wil winnen. De uitgangspositie voor Club is dat ze geen kampioen meer kunnen worden omdat ze zoveel punten achter staan, maar dat je je daarom zomaar gewonnen geeft, daar ga ik niet vanuit', tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van de Limburger. Sowieso is het kampioenschap volgens Van Bommel nog geen thema in zijn kleedkamer.

'Waarom zouden we over de titel spreken als we een punt voorstaan? Het zou arrogant zijn als we dat nu doen omdat we bovenaan staan na drie wedstrijden in de Champions’ Play-Offs. Het kan nog elke speeldag veranderen', weet Van Bommel. Het weerzien met Club komt al snel: afgelopen zondag nog troffen beide ploegen elkaar in een spektakelstuk. Antwerp maakte op eigen veld een 0-2 achterstand goed, won met 3-2 en heeft nu de beste papieren in de titelstrijd met RC Genk en Union Sint-Gillis.

Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Antwerp
40
25
8
7
69-34
+35
47
2
Genk
40
25
8
7
88-47
+41
46
3
Union Sint-Gillis
40
25
8
7
78-49
+29
46
4
Club Brugge
40
18
11
11
71-48
+23
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.