Van Bommel speelt Ramos-vragen door naar Den Haag, openhartige Nainggolan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Bommel speelt Ramos-vragen door naar Den Haag, openhartige Nainggolan

Mark van Bommel werd dinsdag onderworpen aan een vragenvuur en de PSV-coach vond op zijn zachtst gezegd niet alle vragen relevant voor de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona. Zo trapte de voormalige speler van Barcelona niet in de val van Spaanse media om zich uit te laten over de dopingverhalen rond Real Madrid-captain Sergio Ramos. 'Wij spelen morgen een wedstrijd. Als je over politiek wil praten, moet je bij ons in Den Haag zijn.'

• Over de spanning in Argentinië rond de Superclásico zei Van Bommel het volgende: 'Ik snap die vraag wel, maar wij spelen morgen tegen Barcelona. Die wedstrijd moet ergens ver weg worden gespeeld, vind ik. Ik kan wel een mening hebben, maar ik bepaal het niet.'

'Er is een hele berg aan problemen. Er zijn goede jongens, maar er zijn ook diva's. Als een jonge trainer ergens binnenkomt, wil hij de wereld graag veranderen. Dat is niet alleen zo met Niko Kovac in München.'
Jupp Heynckes heeft zich in die Westdeutsche Zeitung uitgelaten over de problemen van zijn opvolger Niko Kovac. Laatstgenoemde staat volgens Duitse media op het punt ontslagen te worden bij Bayern München, dat dinsdagavond in de Champions League tegen Benfica speelt.

Radja Nainggolan is een man met het hart op de tong. Geen wonder dat de Internazionale-middenvelder zo geliefd is in Italië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Altijd al een gesigneerd wedstrijdshirt van PSV willen hebben? Dan is dit je kans. Woensdagavond veilen de Eindhovenaren de shirts van alle spelers die in actie komen in het Champions League-duel met Barcelona. De opbrengst van de veiling, die start op het moment van de aftrap en komende zondag om 21.00 uur sluit, gaat naar de PSV Foundation.

'Ik denk dat Ajax AEK op het gunstigste moment tegenkomt'
• Ajax gaat in de Champions League een dag eerder al op bezoek bij AEK Athene. Angelos Charisteas, de Griekse oud-spits van de Amsterdammers, dicht de Amsterdammers dinsdagavond goede kansen toe. 'AEK Athene is in een crisis en de trainer ligt onder vuur. De fans zijn op dit moment ook aan het klagen. De Griekse fans zijn emotionele supporters. Als de resultaten goed zijn komen ze massaal, bij slechte uitslagen blijven ze thuis. Daarom denk ik dat er tegen Ajax niet meer dan 20 à 25 duizend fans zullen zijn. (Ajax TV)

'Ik zal nooit een Sergio Ramos worden, de bad boy op het veld'
Maximilian Wöber mag in Athene mogelijk opdraven in de verdediging van Ajax. De Oostenrijker vindt het lastig om agressiever te spelen. 'Misschien ben ik nog te aardig voor een verdediger. Het is duidelijk dat ik veel agressiever moet zijn. Dat is lastig als je de aardige, rustige jongen bent. Een speler die graag grappen maakt en ontspannen is. Ik ben echt wel gefocust, hoor, heel erg zelfs. Maar ik moet harder in de duels zijn. (De Telegraaf)

• Waar zijn de accounts van Ryan Babel op Twitter en Instagram gebleven? De Oranje-international was altijd erg actief op social media, maar een reactie op een kritische Besiktas-supporter is in het verkeerde keelgat geschoten bij de Turkse club. 'Wil je weer dat ik met je moeder ga daten?', sneerde Babel tegen een kritische fan. Besiktas stelt in een statement dat het die reactie onacceptabel vindt en heeft de aanvaller om uitleg gevraagd. Later wordt bekend of het hem op een straf komt te staan.

'Af en toe kijk ik even terug en krijg ik kippenvel over wat er allemaal is gebeurd, maar ik denk niet veel na over mijn doelpunten.'
Noussair Mazraoui scoorde dit seizoen al twee keer voor Ajax in de Champions League, maar blijft met beide benen op de grond. 'Ik wil niet dat ik er zo erg van geniet dat ik ga vliegen. Het mag niet zo zijn dat ik zo tevreden ben dat het stopt.' (de Volkskrant)

'Het is net als met Nadal, Federer en Djokovic'
• Manchester City-manager Pep Guardiola vergelijkt de titelstrijd in de Premier League met de manier waarop toptennissers Rafael Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic elkaar naar de kroon steken. 'Ze pushen elkaar constant omdat ze beter willen zijn dan de ander. Dat hebben we nodig in sport. Mijn spelers weten het. Ik hoef ze niet te vertellen hoe goed Liverpool is. Ze weten dat we geen punten kunnen laten liggen. Als we dat wel doen, wint Liverpool de competitie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.