Van Bommel prijst De Jong en Zoet na zwaarbevochten gelijkspel

Mark van Bommel kan heel goed leven met het 2-2 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur. De Eindhovenaren trokken dankzij een treffer van Luuk de Jong de stand in de slotfase gelijk, vlak nadat Spurs-doelman Hugo Lloris met een rode kaart van het veld was gestuurd.

'De Jong verdient een compliment, misschien was hij wel de beste van het veld', liet de PSV-trainer na afloop van het duel in Eindhoven weten voor de camera van Ziggo Sport. Van Bommel was ook complimenteus voor Jeroen Zoet ('die keepte fantastisch') en Hirving Lozano, de maker van de 1-0. De Mexicaan ontfutselde Toby Alderweireld de bal. 'Dat doet hij vaker, het is echt een kwaliteit van hem.'

Toch moest Van Bommel erkennen dat PSV een zware avond beleefde. 'Tottenham Hotspur is gewoon Europese top. Die ploeg wordt echt onderschat. Iedereen zegt: "Je moet zes punten pakken tegen Tottenham." Maar zoals ze vandaag speelden, zo speelden ze ook tegen Internazionale. Ze domineerden die wedstrijd, al kregen ze in de slotfase nog twee tegengoals. Het is gewoon een heel goede ploeg.'

Negen minuten na rust kwamen de bezoekers op voorsprong en leek PSV op weg naar de derde nederlaag op rij in de Champions League. Na de rode kaart van Lloris zette de thuisploeg aan voor een slotoffensief. 'Zo'n moment hadden we nodig om het om te draaien. Na de 2-2 werd het een beetje een pingpongwedstrijd.'

PSV vervolgt de Champions League over dertien dagen met een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur, dat net als de ploeg van Van Bommel één punt heeft.