Van Bommel over implosie Antwerp: 'Moeilijk te begrijpen wat er is gebeurd'

Mark van Bommel baalde als een stekker na de wedstrijd tegen Shakthar Donetsk. De Nederlandse trainer zag zijn team Royal Antwerp een 2-0 voorsprong helemaal weggeven. 'Als je de wedstrijd hebt gezien, valt moeilijk te begrijpen wat er is gebeurd.'

Antwerp
Antwerp
2 - 3
Sjachtar Donetsk

Antwerp ging tegen de Oekraïeners met een comfortabele 2-0 de rust in, maar verloor uiteindelijk toch nog met 2-3. Tot overmaat van ramp miste Toby Alderweireld ook nog eens in de blessuretijd een strafschop.

'Dit overkomt ons normaal gesproken niet', vertelt Van Bommel na afloop. 'Ik kan me - buiten onze wedstrijd tegen Barcelona - niet eens herinneren wanneer we voor het laatst drie goals tegen hebben gekregen. Dit is echt uitzonderlijk.'

De trainer verwijt zijn team de tegendoelpunten. 'De eerste goal van Shakthar is een opeenstapeling van vermijdbare momenten. De tweede is een vrije trap die van richting wordt veranderd. Dat kan niet op die manier. En ook de derde goal valt na een paar verkeerde momenten. Normaal gebeurt ons dat niet. In de eerste helft hadden we de volledige controle.'

Van Bommel verwijt Alderweireld zijn gemiste pingel dan weer niet. 'Dan zou je elke gemiste kans iemand moeten verwijten. Toby nam zijn verantwoordelijkheid.'