Van Bommel maakt al indruk tijdens intensieve start bij Wolfsburg

Reacties

Mark van Bommel gunt zijn spelers bij VfL Wolfsburg geen rustige aanloop. De Nederlander vraagt direct het maximale van zijn manschappen en dat wordt gewaardeerd door Maximilian Arnold, die onder de indruk is van de werkwijze van de nieuwe hoofdtrainer.

Van Bommel maakt al indruk tijdens intensieve start bij Wolfsburg
© Pro Shots

Van Bommel is op 1 juli begonnen bij Wolfsburg en heeft tot dusver vijf trainingen geleid. Volgens BILD duurden deze oefensessies allemaal minstens twee uur. 'Het is extreem intens. Ik voel mijn benen al', zegt middenvelder Arnold tegen de krant. 'Het is gek, dat had ik nooit verwacht. Je kunt ook zien welke intensiteit Van Bommel zelf inbrengt. Hij besteedt veel aandacht aan de details, dat is indrukwekkend.'

Arnold heeft Van Bommel leren kennen als een vriendelijk persoon, met wie je gemakkelijk een babbeltje kan maken. 'Maar als het over voetbal gaat, is hij zeer serieus en heel duidelijk. Hij probeert zijn ideeën heel helder over te brengen. Dat vind ik goed, zoiets heb je gewoon nodig', zegt de middenvelder, vorig seizoen een vaste waarde in het elftal. 

Dinsdag zit Van Bommel voor het eerst op de bank bij Wolfsburg, dat oefent tegen FC Erzgebirge Aue. 'Het zou leuk zijn als we iets terug kunnen zien van waar we aan gewerkt hebben. Het resultaat is van ondergeschikt belang', zei Van Bommel. 'We kijken ernaar uit en het is natuurlijk fijn dat er weer toeschouwers bij kunnen zijn.' In totaal mogen er vijfhonderd mensen aanwezig zijn.

Olympische Spelen
Van Bommel raakt Arnold binnenkort overigens tijdelijk kwijt. De 27-jarige middenvelder gaat met de Duitse ploeg naar de Olympische Spelen. 'Ik had hem natuurlijk graag bij ons op het trainingsveld gehad, maar dat is een mooie uitdaging voor hem', stelt de coach. Arnold is dankbaar dat hij naar Japan mag afreizen. 'Ik kijk er ontzettend naar uit. Nu probeer ik gewoon zoveel mogelijk mee te krijgen van wat Van Bommel met onze ploeg wil', zegt hij.

VI's Marco Timmer was vorige week bij de presentatie van Van Bommel aanwezig:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.