Van Bommel gewaarschuwd voor valkuilen door Jonker

Reacties

Als voormalig assistent en trainer van VfL Wolfsburg kent Andries Jonker de club als geen ander. De huidige coach van Telstar was te gast in de talkshow VI EK Live en waarschuwde Mark van Bommel, die dit seizoen begint aan de trainersklus in Noord-Duitsland.

Van Bommel gewaarschuwd voor valkuilen door Jonker
© Pro Shots

'Het is een gehate club in Duitsland', steekt Jonker van wal. 'Net als Bayer Leverkusen en RB Leipzig. Als die clubs kunnen degraderen wil de massa dat heel graag. Het is door het geld van Volkswagen een club waar je grote mogelijkheden hebt. Je kan er in ieder geval om de Europese plekken spelen', weet de oud-coach.

Vorig seizoen lukte dat ook, want onder trainer Oliver Glasner werd VfL Wolfsburg vierde in de Duitse competitie. Het leverde een ticket voor de groepsfase van de Champions League op, maar daar schuilt gevaar in. 'Hij heeft wel een erfenis, want er wordt Champions League gespeeld dit seizoen. Voormalig trainer Dieter Hecking is daar eerder al over gestruikeld. De hele stad gaat in de Champions League-modus, maar je moet ervoor zorgen dat de competitie het belangrijkste blijft.'

Het elitetoernooi is financieel aantrekkelijk, maar de prestaties in eigen land zijn net zo belangrijk, vindt Jonker. 'Je kan wel één jaar de kwartfinale van de Champions League halen, maar als je dan tiende in de Bundesliga staat heb je volgend seizoen nog niets. Dan gaan dezelfde spelers die successen boekten weg, die willen Champions League spelen.'

Voor Van Bommel begint het seizoen in de Bundesliga op 14 augustus met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde VfL Bochum. Twee weken later krijgt de club te horen wie de tegenstanders zijn in de groepsfase van de Champions League. Ajax is als Nederlandse club al zeker van het hoofdtoernooi, PSV moet het voorportaal zien door te komen. Ajax kan VfL Wolfsburg eventueel treffen in de groepsfase, PSV zou bij het overleven van de voorrondes in dezelfde pot als de Duitsers terechtkomen.

Bekijk hier de hele liveshow met Andries Jonker terug.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.