Van Bommel komt voor Europese clash met corona-update Weghorst

Reacties

In aanloop naar de derde groepswedstrijd in de Champions League heeft VfL Wolfsburg-trainer Mark van Bommel niet louter gepraat over positieve zaken. Zo kreeg hij in aanloop naar het uitduel met Red Bull Salzburg onder meer vragen over de coronabesmetting van Wout Weghorst en de zeer matige serie van zijn ploeg.

Van Bommel komt voor Europese clash met corona-update Weghorst
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
3 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Van Bommel en Wolfsburg begonnen werkelijk geweldig aan het seizoen, maar de laatste weken is de klad erin gekomen. De laatste zes duels leverden niet één overwinning op. Daar zaten ook de eerste twee Champions League-duels (0-0 tegen Lille OSC, 1-1 tegen Sevilla) tussen. En dus hopen Die Wölfe woensdag in Oostenrijk de eerste zege te pakken, wat voor Van Bommel de allereerste CL-overwinning uit zijn trainerscarrière zou zijn.

Ondanks de mindere vorm maakt hij zich niet druk. 'We moeten rustig blijven, zoals we al eerder hebben gedaan. We analyseren iedere wedstrijd afzonderlijk. Waarom hebben we dit duel niet gewonnen? Dan kom je uit op tactische zaken, de vorm van de dag, of de scheidsrechter. Hoe dan ook: je kunt ze niet allemaal over één kam scheren. Natuurlijk is de conclusie dat we die zes duels allemaal niet gewonnen hebben, maar details maakten het verschil.'

Ook ging hij dus in op zijn landgenoot Weghorst, die momenteel in quarantaine zit vanwege een coronabesmetting. 'Ik heb via WhatsApp contact gehad met Wout', zo liet Van Bommel weten. 'Het gaat naar omstandigheden goed met hem. We hopen natuurlijk dat hij slechts lichte klachten blijft houden en snel weer bij ons kan aansluiten.' De ex-trainer van PSV ging dus niet in op het feit dat de besmetting van Weghorst saillant is, omdat hij eerder in opspraak kwam vanwege uitspraken over het coronavirus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.