Van Bommel jr. kijkt toe bij MVV, Cambuur laat koppositie liggen

Reacties

SC Cambuur heeft vrijdag verzuimd de koppositie te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Het resultaat op bezoek bij MVV Maastricht was teleurstellend.

Van Bommel jr. kijkt toe bij MVV, Cambuur laat koppositie liggen
© Pro Shots
MVV Maastricht
MVV Maastricht
0 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Vooraf was er onrust in Maastricht. Nota bene in het eigen clubblad werd kritiek geuit op trainer Fuat Usta, omdat de ervaren Pieter Nys op de tribune moest plaatsnemen. Usta had het clubblad niet gelezen en maakte een verontwaardige indruk in gesprek met FOX Sports. 'Ik heb Pieter Nys niet naar de tribune gestuurd. Ik heb hem gewoon niet bij de selectie gehaald, omdat andere spelers de voorkeur krijgen. Wil jij het over Pieter Nys hebben of over de selectie van vandaag? Dat vind ik vele malen belangrijker.'

Door de afwezigheid van middenvelder Nys was er bij MVV op de bank plek voor onder anderen verdedigende middenvelder Thomas van Bommel (17), de oudste zoon van PSV-trainer Mark van Bommel. Binnen de lijnen was er minder te beleven in De Geusselt. Cambuur kon geen vuist maken tegen de laaggeklasseerde Limburgers, die de grootste kans van de eerste helft kregen via Anthony van den Hurk. Doelman Sonny Stevens hield Cambuur op de been.

Na rust waren er nog minder kansen. Zo eindigde de enige wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie van deze vrijdag in een doelpuntloos gelijkspel, waardoor Cambuur nalaat de eerste plek van NAC over te nemen. De ploeg van trainer Henk de Jong heeft weliswaar een beter doelsaldo dan NAC Breda, maar dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Komende vrijdag gaan de Brabanders op bezoek bij FC Eindhoven. Cambuur speelt dan thuis tegen TOP Oss.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
5
NAC Breda
29
14
8
7
48-30
+18
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.