Van Bommel gunt debutant Sadílek waardevolle ervaring in CL-afsluiting

Voor Michal Sadílek is het een mooie week. De middenvelder van PSV maakte vrijdag tegen Excelsior zijn debuut in de Eredivisie en mag nu ook hopen op zijn eerste minuten in de Champions League.

Van Bommel gunt debutant Sadílek waardevolle ervaring in CL-afsluiting

PSV is met 21 spelers afgereisd naar Milaan, waar het dinsdag de laatste Champions League-groepswedstrijd tegen Internazionale speelt. Coach Mark van Bommel heeft de negentienjarige Sadílek ook meegenomen. De Tsjech maakte dit seizoen al veel indruk in de UEFA Youth League.

Daniel Schwaab en Bart Ramselaar ontbreken aan de kant van PSV. Schwaab was er tegen Excelsior ook al niet bij vanwege prive-omstandigheden. PSV zal door het ontbreken van de verdediger sowieso met een andere basisopstelling moeten gaan spelen dan in de eerste vijf groepsduels. 

PSV is al uitgeschakeld, maar hoopt het Europese toneel met opgeheven hoofd te kunnen verlaten. Inter strijdt dinsdag nog voor een plek in de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van Van Bommel traint maandag om 18.00 uur in het Stadio Giuseppe Meazza. Kort daarvoor is de persconferentie.

Selectie PSV: Zoet, Room, Van Osch, Isimat-Mirin, Behich, Viergever, Angeliño, Pereiro, Romero, Mauro, Lozano, Gutiérrez, Hendrix, De Jong, Malen, Rosario, Bergwijn, Sainsbury, Dumfries, Rigo, Sadílek.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
14-5
+9
14
2
Tottenham Hotspur
6
2
2
2
9-10
-1
8
3
Internazionale
6
2
2
2
6-7
-1
8
4
PSV
6
0
2
4
6-13
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's