Het Antwerp FC van Mark van Bommel heeft zondag ook zijn derde competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. In een spektakelstuk in Den Bosuil werd Oud-Heverlee Leuven verslagen.

Antwerp
4 - 2
OH Leuven
OH Leuven

Antwerp en Leuven waren voor deze wedstrijd de enige twee ploegen die nog foutloos waren in de Belgische competitie en daar zou dus verandering in gaan komen. Vincent Janssen moest opnieuw op de bank beginnen: hij staat bij de wedstrijden in de voorrondes van de Conference League steeds in de basis, maar in de competitie kiest Van Bommel voor Michael Frey in de punt van de aanval.

Frey verscheen ook zondag weer aan de aftrap en hij zette Antwerp vijf minuten voor rust op een 2-1 voorsprong, door uit de draai razendsnel raak te schieten. Het betekende voor de Zwitser zijn derde goal uit drie wedstrijden. Antwerp draaide hiermee de rollen om, want Leuven was op voorsprong gekomen via Nachon Nsingi. Radja Nainggolan was de man van de gelijkmaker.

Antwerp hield zijn voorsprong niet vast. Tien minuten in de tweede helft kopte Louis Patris de 2-2 binnen. De spanning nam toe en Van Bommel werd door scheidsrechter Bert Put op de bon geslingerd na commentaar op de leiding. De frustratie van de Nederlander maakte snel plaats voor vreugde, toen Michel Ange Balikwisha er 3-2 van maakte. De goal werd in eerste instantie afgekeurd vanwege vermeend buitenspel, maar de VAR zag dat daar geen sprake van was.

Janssen kwam kort na de goal van Balikwisha, met nog een kwartier op de klok, binnen de lijnen voor Frey. De Nederlander zag Balikwisha eerst nog op de kruising rammen, voordat de Belgische linksbuiten even later voor de beslissende 4-2 zorgde. Janssen miste hierna nog een goede kans op zijn eerste competitietreffer, maar het mocht de pret niet drukken. Na drie wedstrijden staat Antwerp in zijn eentje bovenaan in de Belgische Pro League.

Donderdag speelt Antwerp thuis tegen Lillestrøm, in de derde voorronde van de Conference League. De ploeg van Van Bommel won de heenwedstrijd met 1-3. De eerstvolgende competitiewedstrijd is volgende week zondag tegen KAS Eupen, dat vorige week nog verrassend won van kampioen Club Brugge.