Van Bommel baalt na drie nederlagen op rij met Antwerp

Reacties

De titelverdediging van Antwerp gaat nog niet voortvarend. Door het aparte format van de Belgische competitie is de situatie nog niet hopeloos, maar drie nederlagen op rij bezorgen de ploeg van Mark van Bommel een schier onmogelijke positie in de Champions League en inmiddels elf punten achterstand op de koploper in de Jupiler Pro League.

Van Bommel baalt na drie nederlagen op rij met Antwerp
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
2 - 1
Antwerp
Antwerp

Tot overmaat van ramp was het ook nog Club Brugge dat de roodhemden zondag een volgende verliesbeurt bezorgde in een wedstrijd die altijd voor verhitte gemoederen zorgt. Van Bommel baalt dan ook. 'Ja, als je drie wedstrijden op rij verliest, is dat een slechte start na een interlandwedstrijd, zeker omdat er twee te vermijden waren, vorige week (bij Charleroi, red.) en vandaag. Die tegen FC Porto, daar kun je nog over praten of dat niet gewoon kwaliteitsverschil is', aldus de coach bij DAZN.

Op de persconferentie prees hij zijn ploeg nog wel voor het spel. 'Deze eindscore vind ik niet terecht. Mijn team heeft het wedstrijdplan uitstekend uitgevoerd en had controle, zij het zonder zelf kansen te creëren. Zelfs het Brugse publiek begon te fluiten, maar dan krijg je een domme tegengoal binnen na een ingooi. Ik vind de nederlaag vandaag niet verdiend. Maar als je drie keer na elkaar verliest, moet je niet eens praten over onverdiend. Al blijf ik erbij dat we twee vermijdbare nederlagen slikken.'

Wijndal
Het roer moet om op de Bosuil, want het kan nog altijd erger worden. Dat weet ook de van Ajax gehuurde linksback Owen Wijndal. Hij sprak in De Zondag, in Vlaanderen de krant die traditioneel kosteloos bij de bakkerijen ligt op zondagochtend, over de erbarmelijke staat waarin zijn eigenlijke werkgever zich begeeft.

'Er lopen nog veel vrienden van mij rond, dan hoop je voor hen dat ze het goed doen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het snel keert. Al ben ik er niet zo mee bezig, als je bij een nieuwe club komt, focus je daar op. Er is geen optie in de huur, ik keer er normaal volgend seizoen terug en dan wil ik toch wel wat bewijzen. Ik wil er slagen en héb ook het gevoel dat te kunnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.