Van Bommel analyseert op Wembley met schoonvader

In 2010 was Mark van Bommel een van de spelers die met Bayern München de Champions League-finale met 2-0 verloor van Internazionale. Drie jaar later staat zijn ex-werkgever voor de derde keer in vier jaar in de eindstrijd van het prestigieuze toernooi, is Van Bommel zelf inmiddels gestopt met profvoetbal en blikt hij vooruit op de finale van zaterdag.

Van Bommel analyseert op Wembley met schoonvader

Van Bommel speelde tussen 2006 en 2011 187 officiële duels voor Bayern München, met als summum de finale in 2010 tegen Inter. Bij de Italianen was Wesley Sneijder (op de foto in duel met Van Bommel) destijds een van de uitblinkers.

'De huidige ploeg is niet meer te vergelijken met dat team', zegt de Limburger, die onlangs bij PSV zijn actieve carrière afsloot. 'Het zegt alles dat Bayern sinds 2010 al voor de derde keer in de Champions League-finale staat. Mijn sympathie gaat uit naar Bayern; ik heb er een goede en mooie periode gekend en ik ken er nog steeds veel mensen.' 'Daarom vind ik het mooi dat ik er nu als analist voor de NOS naartoe ga, samen met mijn schoonvader Bert van Marwijk', gaat Van Bommel verder. 'We gaan bijvoorbeeld de laatste training voor de finale bekijken en dat is een mooie gelegenheid de jongens met wie ik heb gespeeld, weer eens te ontmoeten.'

'Bayern München heeft een geweldige ploeg en het positiespel is uitstekend', legt de afgezwaaide middenvelder het elftal van zijn voormalige werkgever onder de loep. 'Hun kracht is de kwalitatief en kwantitatief sterke selectie. Voorin hebben ze acht topspelers voor vier posities, centraal op het middenveld hebben ze zes spelers voor twee posities en achterin is de keuze net zo groot. Waarbij het niet uitmaakt wie er speelt; iedereen kan op dat niveau meekomen en als iemand wegvalt, betekent dat geen verzwakking.'

Van Bommel is verheugd met de kans om de finale als analist bij te wonen. 'En voor het eerst met schoonvader en ex-bondscoach Bert van Marwijk sámen op televisie. Ik hoop dat ik dingen in de wedstrijd op een normale manier voor iedereen kan uitleggen. Zodanig dat iedereen het snapt, ik ben benieuwd of ik dat kan.' (Anton Lippold)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's