Van Bergen laat Heerenveen na nét geen honderd duels achter zich

Reacties

Mitchell van Bergen vervolgt zijn loopbaan in de Franse Ligue 1. SC Heerenveen heeft de vleugelaanvaller voor ruim twee miljoen euro verkocht aan Stade Reims.

Van Bergen laat Heerenveen na nét geen honderd duels achter zich
© Pro Shots

Heerenveen en Reims bereikten een akkoord over de transfervoorwaarden, terwijl ook de aanvaller tot een vergelijk kwam met de Franse club. Van Bergen was ook in beeld bij Middlesbrough, maar bij de Engelse club had hij niet het goede gevoel.

Van Bergen beschikte over een in 2022 aflopend contract bij Heerenveen en wilde niet verlengen, omdat hij zijn zinnen had gezet op een nieuw avontuur. Dat avontuur heeft Van Bergen nu te pakken.

'Mitchell kwam in 2018 bij SC Heerenveen en heeft altijd alles voor de club gegeven', zegt technisch manager Ferry de Haan op de clubwebsite. 'Hij was op zoek naar een nieuwe prikkel en heeft nu met Reims een prachtige uitdaging te pakken. Wij zijn blij voor hem maar ook trots dat er wederom een talentvolle speler via Heerenveen naar een buitenlandse topcompetitie vertrekt.'

De 21-jarige Van Bergen speelde drie jaar voor Heerenveen, dat de aanvaller in 2018 oppikte bij Vitesse. De aanvaller kwam in 99 wedstrijden in actie voor de Friezen; zaterdag zat hij nog op de bank tegen RKC Waalwijk, maar zijn honderdste duel voor Heerenveen zat er niet in. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.