SC Heerenveen wikt en weegt op de transfermarkt: 'Niet alles is mogelijk'

Reacties

Ook bij SC Heerenveen staan de komende dagen voor een belangrijk deel in het teken van de transfermarkt. De Friese club heeft nog wensen, maar tussen willen en kunnen zit volgens trainer Johnny Jansen een flink verschil.

SC Heerenveen wikt en weegt op de transfermarkt: 'Niet alles is mogelijk'
© Pro Shots

Heerenveen is nog altijd in afwachting van een definitieve ontknoping inzake Mitchell van Bergen. De buitenspeler leek bij Middlesbrough te tekenen, maar op het laatste moment kwam Stade Reims tussendoor. Die ontwikkeling verraste ook Jansen. 'Het leek Middlesbrough te worden, maar in de voetballerij zie je dit soort dingen wel vaker gebeuren. Het is aan Mitchell. Ik ga ervan uit dat hij een mooie stap gaat maken. Hij is er tegen AZ in elk geval niet bij.'

Zelf heeft SC Heerenveen nog wel wat versterkingen op het oog. 'Maar er zit niet veel geld in de buidel', aldus Jansen. 'We kunnen wel heel veel willen, maar dat is niet allemaal mogelijk.' Is de club in afwachting van een definitieve ontknoping rond Van Bergen, voordat het zelf kan handelen? 'Niet per se, maar het zou het wel makkelijker maken', zei Jansen.

De prioriteiten van Heerenveen liggen voorin. Een spits staat al langer op het wensenlijstje, een belangrijke kandidaat is Richairo Zivkovic. Maar wordt Van Bergen ook vervangen? ‘Of dat allebei kan, weet ik niet. Misschien komt het erop neer dat we een keuze maken’, aldus Jansen.

AZ-thuis
Heerenveen vervolgt het seizoen zondag met een thuisduel met AZ. Jansen zal moeten improviseren. Achterin is na Pawel Bochniewicz (kruisbandblessure) ook Rami Kaib (kaakbreuk) voor een langere periode weggevallen. 'De spoeling is daar al vroeg in het seizoen dun aan het worden', aldus Jansen. Plannen om verdedigende versterking te halen zijn er echter niet.

We spraken deze week uitgebreid met SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen:

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.