Van Basten: 'Messi is de verlosser, dat geeft hem vleugels'

Reacties

Marco van Basten heeft genoten van de klasse van Lionel Messi. De analist is onder de indruk van de wijze waarop de sterspeler het verschil maakte, maar is minder te spreken over de kwaliteiten van Argentinië als geheel. 'Een hoop fysiek, weinig vernuft', vat hij het samen.

Van Basten: 'Messi is de verlosser, dat geeft hem vleugels'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Mexico
Mexico

Messi stond zaterdagavond in de tweede groepswedstrijd tegen Mexico op toen de nood hoog was. In de 64ste minuut opende hij met een afstandsschot de score, kort nadat een vrije trap nog volledig mislukte. Van Basten bij de NOS: 'Die vrije bal was zo slecht, dat wij hier dachten dat het over was. Hij heeft de duisternis gezien. Vijf minuten later komt dat andere moment. Dan ziet de wereld er heel anders uit. Hij is de verlosser voor Argentinië nu. Dat proef je, dat geeft hem vleugels.'

Is Argentinië de titelfavoriet? Van Basten ziet de Argentijnen als een grote kanshebber, maar het is voor La Albiceleste balanceren op een dun koord. 'Je ziet dat Messi met één actie het verschil maakt. Maar als je als team daar op moet wachten, is het best riskant. Het kan natuurlijk wel, maar het is een groot risico. Verder bestaat het team uit bijna allemaal vechtersbazen. Een hoop fysiek, maar weinig vernuft', aldus de oud-aanvaller.

Van Basten weet wat het is om te schitteren op een eindtoernooi. Hij zag dat Messi onder grote druk stond tegen Mexico, maar de verwachtingen toch weer waarmaakte. Van Basten: 'Hij maakt het toch weer waar op het moment dat het verschil kan worden gemaakt. Daar gaat het om in het voetbal, dat is wat hem bijzonder maakt. Hij maakt heel Argentinië blij.'

Argentinië herstelde met de zege op Mexico een deel van de schade die ontstond door de nederlaag tegen Saoedi-Arabië. Woensdagavond moet tegen Polen de laatste stap naar de achtste finale worden gezet.

Wereldkampioenschap

Stand Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.