Van Basten: 'Krijg niet de indruk dat Alves staat te popelen'

Marco van Basten heeft met verbazing gereageerd op de houding van Afonso Alves. De Braziliaanse spits leek zich op te maken voor een terugkeer bij SC Heerenveen, maar houdt de boot vooralsnog af en heeft zijn gezicht op de training nog niet laten zien.

Van Basten: 'Krijg niet de indruk dat Alves staat te popelen'

Alves ontpopte zich in Friesland tot een gewilde schutter op de Europese velden door in de jaren 2006 en 2007 liefst 45 keer te scoren in de Eredivisie. Zes jaar later zit de voormalige topscorer van de Eredivisie op 32-jarige leeftijd echter zonder club, nadat avonturen bij Middlesbrough en enkele clubs in Qatar weinig succesvol waren.

Alves streek daarom neer in Nederland om bij zijn oude club Heerenveen te gaan meetrainen met de beloften, maar is vooralsnog niet komen opdagen omdat de Friese club niet aan al zijn voorwaarden heeft voldaan. Inmiddels heeft Heerenveen een deadline gesteld: de Braziliaan heeft tot maandag de tijd om een beslissing te nemen.

Van Basten verwelkomt Alves graag op de training, maar betwijfelt of de ex-speler van Heerenveen nog wel gemotiveerd is. 'Heerenveen werkt in alle opzichten mee, maar ik krijg de indruk dat hij zelf niet staat te popelen. Dan is het voor mij niet moeilijk, het is graag of niet. Het is aan hem', aldus de trainer van Heerenveen op de clubwebsite.

Competitiewedstrijden
Van Basten heeft bovendien wel belangrijkere dingen aan zijn hoofd. Zijn ploeg verloor de twee laatste competitiewedstrijden van Vitesse (2-3) en NEC (1-2) en moet op de elfde plaats rekening houden met strijd om zowel Europees voetbal als tegen degradatie.

Zondag verwacht Van Basten, na de nederlaag tegen NEC nog ongemeen kritisch op zijn spelers, tegen FC Utrecht daarom niets minder dan een overwinning. 'Je blijft voortdurend naar boven en naar beneden kijken. We spelen iedere week een finale. Na twee nederlagen is winnen goed voor het vertrouwen. Tegen Vitesse speelden we goed en verliezen we, dan win ik liever met slechter voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen