Van Basten haalt Babel en Maduro bij Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft de Ajacieden Ryan Babel en Hedwiges Maduro bij de selectie van Oranje voor de WK-kwalificatieduels tegen Roemenië en Armenié gehaald. Ook Martijn Meerdink debuteert.

Van Basten haalt Babel en Maduro bij Oranje

AZ is met Ajax hofleverancier van de vrijdag vrijgegeven selectie, want behalve Meerdink werden ook keeper Henk Timmer, Jan Kromkamp, Joris Mathijsen en Denny Landzaat opgeroepen. 'Leuk voor Martijn Meerdink, jammer voor Tim de Cler die is afgevallen, en goed voor de vier die er al bijzaten', oordeelde AZ-coach Co Adriaanse. Koploper PSV heeft met Mark van Bommel, Wilfred Bouma en Phillip Cocu drie afgevaardigden.

Behalve opvallende nieuwelingen, waren er ook opvallende afwezigen. Roy Makaay, die de afgelopen weken kampte met een spierblessure, kreeg geen uitnodging, terwijl ook Edgar Davids opnieuw niet werd opgeroepen. Van Basten ging bovendien aan de deur van Feyenoorder Romeo Castelen, Ajacied Nigel de Jong en PSV'er André Ooijer voorbij. Bovendien kreeg Ugur Yildirim ditmaal geen uitnodiging.

Teruggekeerd van blessures én in de Oranje-selectie zijn Arjen Robben (middenvoetsbeentje) en Ruud van Nistelrooy (kuit/achillespees).

De complete selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië (26 maart, Boekarest) en Armenië (30 maart, Eindhoven):Doel: Van der Sar (Fulham), Timmer (AZ).Verdediging: Bouhlarouz (HSV), Bouma (PSV), Van Bronckhorst (Barcelona), Heitinga (Ajax), Melchiot (Birmingham City), Kromkamp (AZ), Mathijsen (AZ).Middenveld: Van Bommel (PSV), Cocu (PSV), Landzaat (AZ), Maduro (Ajax), Sneijder (Ajax), Van der Vaart (Ajax).Aanval: Babel (Ajax), Kuijt (Feyenoord), Meerdink (AZ), Robben (Chelsea), Van Nistelrooy (Manchester United).

Bekijk hier al onze video's