Van Basten begrijpt geklaag over zevende Ballon d'Or voor Messi

Reacties

Marco van Basten heeft zich, zoals wel meer voetballiefhebbers, verbaasd over het feit dat Lionel Messi maandag zijn zevende Ballon d'Or heeft gewonnen. De topspits van weleer (die de prijs voor beste speler van de wereld zelf drie keer won) zag betere kandidaten voor de trofee.

Van Basten begrijpt geklaag over zevende Ballon d'Or voor Messi

Afgelopen zondag schoof Van Basten bij Rondo al Mohamed Salah, Romelu Lukaku en Robert Lewandowski naar voren. Hij noemde Messi niet eens. 'Een beetje vreemd vond ik het', zei Van Basten bij Ziggo over de Ballon d'Or-zege van de Argentijn. 'Hij heeft vorig jaar niet heel veel belangrijke dingen gedaan. Het blijft een grote speler, maar je moet ook kijken naar wat je in zo'n jaar presteert. Dat vind ik relatief niet heel indrukwekkend.'

'Het is wel een beetje voor de hand liggend dat Messi zo'n prijs krijgt', vervolgde Van Basten. 'Dat vind ik een beetje jammer.'

Messi stelde zelf dat Lewandowski alsnog de Ballon d'Or van 2020 zou moeten krijgen. Deze prijs werd vanwege de coronapandemie vorig jaar niet uitgereikt. Lewandowski won toen wel The Best FIFA Men's Player Award, óók een prijs voor de beste speler van de wereld.

'Dat gaat ook weer door elkaar heen en dat maakt het rommelig en onduidelijk', aldus Van Basten. 'Daarom is de Ballon d'Or wat verminderd in aanzien, vind ik. Want je hebt twee van dat soort prijzen.' The Best FIFA Men's Player Award voor 2021 wordt op 17 januari uitgereikt. Messi en Lewandowski zitten bij de elf kandidaten voor deze trofee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.