Van Barça tot LA Galaxy: Mexicaanse broers weer herenigd

Reacties

Ze speelden al samen in de jeugdopleiding van Barcelona en bij Villarreal, nu zijn de Mexicaanse broers Giovani en Jonathan dos Santos opnieuw met elkaar herenigd. In navolging van zijn broer heeft de 27-jarige Jonathan (foto, links) getekend voor Los Angeles Galaxy, waar hij tevens ploeggenoot wordt van Pele van Anholt.

Van Barça tot LA Galaxy: Mexicaanse broers weer herenigd

Giovani en Jonathan dos Santos golden ooit als twee van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Barcelona, maar speelden nooit samen in Camp Nou. De twee jaar oudere Giovani vertrok in 2008 naar Tottenham Hotspur na 37 optredens in het eerste elftal, Jonathan debuteerde pas in 2009 en werd in 2014 na 29 duels voor Barça verkocht aan Villarreal. Dat had een jaar eerder zijn broer Giovani al overgenomen van Real Mallorca.

In Estadio El Madrigal speelde het tweetal welgeteld één seizoen samen, omdat Giovani een jaar na de komst van zijn jongere broer vertrok naar LA Galaxy. Nu de Amerikaanse club ook Jonathan heeft aangetrokken als zogeheten designated player spelen de gebroeders Dos Santos weer aan elkaars zijde, zoals ze onlangs nog deden op het toernooi om de Confederations Cup in het shirt van Mexico. LA Galaxy betaalt 4,5 miljoen euro voor Jonathan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.