Van Ajax gehuurde Conceição laat zich zien bij FC Porto

Francisco Conceição heeft zijn kans gegrepen als invaller bij FC Porto. Mede dankzij een goal van de twintigjarige aanvaller werd zaterdagavond ruim gewonnen van Famalicão.

Famalicão
Famalicão
0 - 3
FC Porto
FC Porto

Vader en trainer Sergio Conceição had voorin in eerste instantie opnieuw de voorkeur gegeven aan Mehdi Taremi en Evanilson als koppel. Vanaf de rechterflank mocht Pepê beginnen. Zo moest de van Ajax gehuurde dribbelaar geduld hebben.

Toen Conceição van zijn vader in de 73ste minuut mocht invallen, was Porto via Evanilson en Taremi al uitgelopen naar een 0-2 voorsprong. In de grotere ruimtes kwamen de kwaliteiten van de buitenspeler tot hun recht. Hij werd in de 87ste minuut gelanceerd door Marko Grujic en was op snelheid niet meer te achterhalen. Conceição rondde oog in oog met doelman Júnior Reis koeltjes af, om zo voor de tweede keer dit seizoen te scoren in de Portugese competitie (0-3).

Een paar minuten later raakte Conceição nog de paal. Het bleef bij 0-3 voor Porto, dat nu evenveel punten heeft als de rivalen uit Lissabon. Zowel Sporting Portugal als Benfica komt nog in actie in deze speelronde en kan dus weer een voorsprong nemen.