Van Aanholt: 'Ik heb het gevoel dat Danny Blind me niet mag'

Reacties

Patrick van Aanholt heeft Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet. Hoewel de 32-jarige linksback zich nu richt op het slot van het seizoen met PSV, houdt hij wel een vervelende nasmaak over aan de manier waarop de vorige technische staf van het Nederlands elftal met hem omging.

Van Aanholt: 'Ik heb het gevoel dat Danny Blind me niet mag'
© Pro Shots

Op het EK van 2021 onder bondscoach Frank de Boer was Van Aanholt in alle vier de wedstrijden basisspeler. Onder zijn opvolger Louis van Gaal raakte de verdediger uit beeld. In een groot interview met VI kijkt Van Aanholt terug op de jaren die achter hem liggen en wat hem nog te wachten staat. En ook Oranje komt aan bod.

'Het is mooi als ik erbij zit, maar als dat niet zo is, lig ik er niet wakker van. Het is in elk geval geen pijnpunt meer', vertelt de negentienvoudig international. 'Na het EK ging ik naar Galatasaray. Ik speelde alles, maar van de nieuwe bondscoaches (Louis van Gaal en Danny Blind, red.) heb ik nooit iets gehoord. Ik zei al tegen mijn vrouw dat ik door hen niet opgeroepen zou worden. Dat was ook zo. Ik heb het gevoel dat Danny Blind me totaal niet mag. Als Van Gaal me had gebeld en me had gezegd dat ik niet in zijn plannen voor zou komen, dan had ik hem gerespecteerd. Nu niet.'

Inmiddels heeft Ronald Koeman het roer bij Oranje weer overgenomen van Van Gaal. Tijdens de eerste ambtstermijn van Koeman kwam Van Aanholt tot vier interlands. 'Met Koeman heb ik een goede band, hij is strikt en duidelijk. Hij zei: "Zolang je goed speelt, zit je bij de selectie." Dan weet je waar je aan toe bent. Er is op dit moment bij Oranje genoeg concurrentie op de linkbackplaats. Ik moet realistisch zijn. Tyrell Malacia speelt bij Manchester United en Nathan Aké bij Manchester City. Ik ben een groot fan van Nathan, dat weet hij ook al jaren. Hij is een topspeler. Nathan heeft alles, alleen werd hij lang niet zo gewaardeerd. Nu begint iedereen dit te zien, maar hij was altijd al zo goed. Ik heb nog geen afscheid genomen van het Nederlands elftal en ik zie wel wat er komt. Eerst top presteren bij PSV. En zolang mijn lichaam nog niet op is, ga ik lekker door.'

Lees op VI PRO het hele en openhartige interview met Van Aanholt, die al op zijn zestiende naar Chelsea vertrok en in zijn loopbaan zelfs even aan stoppen dacht. Nu geniet hij weer, bij PSV. En komen er twee cruciale duels met Ajax aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.