Van Aanholt en Riedewald laten ploeterende Pieters voor het eerst lachen

Reacties

Erik Pieters en zijn ploeggenoten van Burnley hebben voor het eerst dit seizoen reden tot juichen. Door te winnen van het Crystal Palace van basisklanten Patrick van Aanholt en Jairo Riedewald is de eerste Premier League-overwinning eindelijk een feit.

Van Aanholt en Riedewald laten ploeterende Pieters voor het eerst lachen
© Pro Shots
Burnley
Burnley
1 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Het bescheiden Burnley eindigde vorig seizoen nog knap in het linkerrijtje, maar de ploeg van succesmanager Sean Dyche was dramatisch begonnen aan de huidige campagne. Van de eerste zeven competitiewedstrijden eindigden er twee in een gelijkspel: zowel bij West Bromwich Albion als bij Brighton & Hove Albion werd het 0-0. De overige vijf duels (tegen Leicester City, Southampton, Newcastle United, Tottenham Hotspur en Chelsea) gingen allemaal verloren.

In die eerste zeven wedstrijden had Burnley bovendien pas drie keer gescoord, waarmee het de minst scorende ploeg van de Premier League was. Sterker nog: in de drie thuiswedstrijden had Burnley het net zelfs helemáál niet gevonden. Daar kwam maandagavond al vroeg verandering in, toen Chris Wood er met wat geluk plotseling vandoor mocht en overtuigend scoorde: 1-0.

Dat was een welkome opsteker voor Burnley, dat in keeper Nick Pope in de rest van de wedstrijd de uitblinker kende. Crystal Palace ging namelijk fanatiek op jacht naar de gelijkmaker, maar de 28-jarige doelman lag meer dan eens in de weg. Zo ook in de slotminuut, toen hij werkelijk geweldig redde op een inzet van Christian Benteke. En ook Michy Batshuayi kon (zoals vaker, zie artikel hieronder) het net niet vinden. Dankzij Pope hield Burnley (waar Pieters tien minuten voor tijd inviel) stand tegen de ploeg van Van Aanholt en Riedewald.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.