Van 1988 naar 2024: KNVB presenteert nieuw EK-shirt van Oranje

Reacties

De KNVB heeft maandagochtend het EK-shirt van het Nederlands elftal gepresenteerd. De voetbalbond valt terug op het glorieuze toernooi van 1988, in de hoop dat Oranje komende zomer nieuwe successen beleeft in Duitsland.

Van 1988 naar 2024: KNVB presenteert nieuw EK-shirt van Oranje
© Pro Shots

De KNVB legt in de presentatievideo op sociale media zelf een duidelijke link met dat toernooi. Eerst zijn beelden te zien van het EK in West-Duitsland van 36 jaar geleden, daarna is te zien hoe Ronald Koeman destijds het inmiddels iconische shirt ontving van toenmalig bondscoach Rinus Michels. Nu is Koeman bondscoach en overhandigde hij het nieuwe shirt aan Frenkie de Jong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is een eer om met dit thuistenue een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse voetbal te beginnen', vertelt Koeman in een persbericht. 'Het Oranje-shirt symboliseert niet alleen onze geschiedenis, maar ook onze toekomstige prestaties op het veld. We hopen dat onze fans het met evenveel trots zullen dragen als wij er op het veld mee zullen spelen.'

Oranje zal voor het eerst in het nieuwe shirt spelen in het oefenduel met Schotland. 'Het is fantastisch om op deze manier het nieuwe thuisshirt te ontvangen, vooral op een manier die zoveel betekenis heeft voor de Nederlandse voetbalgeschiedenis', vertelt De Jong, die ontbreekt door een blessure. 'Hopelijk komen we tot dezelfde prestaties als in 1988.'

Net als toen reist het Nederlands elftal komende zomer af naar Duitsland voor het EK, dat op 14 juni begint. Voor Oranje begint het toernooi twee dagen later tegen de winnaar van de play-offs van Path A, die deze interlandperiode bekend wordt. Frankrijk en Oostenrijk zijn de andere tegenstanders in Groep D. Deze week bereidt Nederland zich voor op het EK.

Vr 22 mrt.

Di 26 mrt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.