Valverde is helemaal klaar met vragen over Neymar

Reacties

Barça-trainer Ernesto Valverde heeft de pers nadrukkelijk verzocht om geen vragen meer te stellen over Neymar tijdens persmomenten van Barcelona. Het ging voor de wedstrijd tegen Getafe weer over de Braziliaanse superster, die deze week in Catalonië was voor een rechtszaak tegen de club.

Valverde is helemaal klaar met vragen over Neymar

De aanvaller, sinds 2017 onder contract bij Paris Saint-Germain, eist een miljoenenbedrag van Barcelona. Hij claimt dat beloofde bonussen nooit zijn uitbetaald. Het was voor de toegestroomde pers weer een gelegenheid om vragen te stellen over Neymar.

Voor Valverde was de maat nu vol. Na weken van praten over een eventuele transfer van Neymar naar Barça ging het nu dus over de rechtszaak. 'Houdt het dan nooit op?', vroeg de trainer zich hardop af. 'We praten al over Neymar sinds het begin van augustus. Ik hoopte dat als de transfermarkt gesloten zou zijn, dat het wel op zou houden. Maar we praten er nu nog steeds over…', aldus een gepikeerde Valverde.

Toch reageerde de Spanjaard kort op Neymar tijdens het persmoment. 'Het gaat om een contractuele zaak tussen Neymar en club, daar heb ik helemaal niets mee te maken.' Terwijl Valverde de volgende journalist de beurt gaf, sprak hij een hoopvolle gedachte uit: 'Laten we eens kijken of we nu kunnen stoppen met praten over Neymar.'

Messi
Grote afwezige op de afsluitende training van Barcelona was Lionel Messi. De Argentijn speelde dinsdag een helft mee in de competitiewedstrijd tegen Villarreal, maar in de rust werd hij uit voorzorg aan de kant gehouden. Messi werd in die eerste helft al behandeld aan zijn bovenbeen en het feit dat hij niet meedeed aan de laatste training van Barça zei al genoeg.

Enkele uren na het afsluiten van de training werd dan ook bekend dat Messi niet in de wedstrijdselectie zit voor het komende duel. Ook Barça-revelatie Ansu Fati is er niet bij tijdens de komende uitwedstrijd. Trainer Valverde gaf eerder al aan dat met Messi geen enkel risico genomen wordt.

Barça speelt zaterdag tegen Getafe, de woensdag daarop is Internazionale de tegenstander in de groepsfase van de Champions League. Tijdens de eerste speelronde werd het 0-0 tegen Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.