Valse start Verbeek bij Azië Cup

Oman heeft woensdagmiddag zijn eerste groepswedstrijd bij het Azië Cup-toernooi verloren. Een late goal van Oezbekistan werd de ploeg van bondscoach Pim Verbeek fataal.

Oezbekistan
Oezbekistan
2 - 1
Oman
Oman

Het toernooi om de Azië Cup begon woensdag eindelijk écht voor Verbeek. De Nederlander is sinds december 2016 bondscoach van Oman en treft met zijn team in Groep F Japan, Turkmenistan en Oezbekistan. Over die laatste ploeg zei Verbeek deze week tegen VI: 'Een fysiek sterke ploeg, Russisch. De competitie ligt daar al lang stil en ze zijn weken op trainingskamp geweest in Turkije.'

Dat Verbeek op zijn hoede was voor Oezbekistan bleek in de 34ste minuut al terecht. Odil Akhmedov opende de score voor de Oezbeken, die 95ste staan op de FIFA-ranglijst, terwijl Oman de nummer 82 van de ranking is.

In het Sharjah Stadium vocht Oman na rust knap terug. Verbeek deed halverwege de tweede helft een gouden wissel door Al Ghasani binnen de lijnen te brengen. De invaller zorgde vijf minuten na zijn entree voor de 1-1. Dat leek de eindstand te worden, maar de eveneens ingevallen Eldor Shomurodov bepaalde vlak voor tijd anders. De Oezbeekse aanvaller kroonde zich in de 86ste minuut tot matchwinner.

Voor Oman wacht nu op 13 januari een duel met Japan, dat eerder op de woensdag dankzij FC Groningen-smaakmaker Ritsu Doan al won van Turkmenistan.