Valencia zet Atlético onder druk met zege op Deportivo

Reacties

Vijf dagen na de 1-1 tegen Atlético Madrid heeft Valencia de regerend kampioen van Spanje verder onder druk gezet. Dankzij een 2-0 overwinning op Deportivo La Coruña moet de ploeg van trainer Diego Simeone zaterdag op bezoek bij Espanyol ook winnen om de derde plaats, goed voor een Champions League-ticket, te behouden.

Valencia zet Atlético onder druk met zege op Deportivo

Valencia profiteerde de afgelopen weken met vier zeges op rij al optimaal van de punten die Atlético liet liggen in de uitwedstrijden tegen Celta de Vigo (0-2) en Sevilla (0-0). De Rojiblancos zullen morgen voor het eerst sinds 31 januari weer eens moeten winnen op vreemde bodem om na de titel niet ook de derde plaats te verliezen.

Atlético heeft in Valencia een geduchte concurrent, want Los Che boekten vrijdagavond tegen degradatiekandidaat Deportivo alweer de zevende opeenvolgende thuisoverwinning in de Primera División. Aanvoerder Dani Parejo (penalty) en invaller Paco Álcacer (foto) beslisten het duel der voormalige kampioenen in de tweede helft.

Valencia, begin deze eeuw nog twee keer de beste van Spanje (2002 en 2004), heeft daardoor nu twee punten meer dan Atlético, dat dus nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Deportivo, dat in 2000 met Roy Makaay in de gelederen nog de landstitel veroverde, moet met 25 punten en de zestiende plaats nog altijd vrezen dat het na één seizoen alweer afdaalt naar de Segunda División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.