Valencia wordt beloond voor vechtlust tegen absolute angstgegner

Reacties

Valencia en Atlético Madrid hebben ieder een punt overgehouden aan hun ontmoeting in La Liga. Los Che kwamen twee keer op achterstand tegen hun minst favoriete tegenstander, maar vochten zich beide keren toch terug.

Valencia wordt beloond voor vechtlust tegen absolute angstgegner
© Pro Shots

Valencia sneuvelde anderhalve week geleden in de strijd om de Copa del Rey en verloor een paar dagen later kansloos op bezoek bij Getafe. Het publiek in Mestalla hoopte vrijdag dan ook een reactie te zien van hun ploeg. In Atlético trof de club echter een traditioneel lastige tegenstander. Van de twintig laatste ontmoetingen met de Madrilenen gingen er liefst elf verloren en eindigden er zeven onbeslist. De laatste elf confrontaties leverden nooit een zege op.

Na wat speldenprikjes over en weer, waarbij Saúl een keer naast schoot en Jan Oblak een voorzet van Ferran Torres uit de lucht haalde, was het na een kwartier spelen raak. Marcos Llorente kreeg de bal min of meer bij toeval in de voeten nadat Ángel Correa en Vitolo elkaar hadden gevonden en tikte van dichtbij de 1-0 langs Jaume Domenèch, eerste keer bij de thuisclub.

In het vervolg van de eerste helft bleven grote kansen uit, floot het publiek uit teleurstelling over Valencia's matige spel en viel vooral het harde spel aan beide kanten op. Renan Lodi ging op de bon, maar ook Maxi Gómez en Llorente hadden geel kunnen of misschien wel moeten krijgen. Het vuurwerk voor het doel bleef echter bewaard voor de slotminuten, waarin Valencia eerst terugkwam en Atlético meteen reageerde.

De 1-1 van Gabriel Paulista viel eerst. Na een hoekschop vanaf de rechterkant controleerde Maxi Gómez de bal fraai en speelde hij richting Gabriel, die binnenkopte. Voor Oblak betekende het dat hij géén honderdste clean sheet zou overleggen en dus nog moet wachten op zijn mijlpaal. De eerste goede aanval die na Gabriels treffer volgde leverde vrijdag wel een glimlach op voor Oblak, want Atlético kwam er opnieuw door op voorsprong. Thomas Partey veroverde de bal zelf, maakte meters en schoot tussen drie tegenstanders in keihard binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Valencia gaf niet op en trok de wedstrijd na rust weer in evenwicht. Geoffrey Kondogbia dook diep in het zestienmetergebied op bij een vrije schop van Dani Parejo en slaagde er wonderwel in de bak langs Oblak te tikken. Daarna waren de beste kansen voor Atlético, maar zowel Partey (tot tweemaal toe over) als invaller Álvaro Morata (redding Domenèch) kregen er geen derde in. Aan de overkant stond Oblak paraat bij een spaarzame kans voor José Gayà.

Bij Atlético gaat alle aandacht vanaf nu uit naar de wedstrijd van dinsdag tegen Liverpool. De Champions League-houder komt dan op bezoek in het Wanda Metropolitano. Valencia speelt een dag later eveneens in de knock-outfase van het miljardenbal en neemt het dan in Italië op tegen Atalanta Bergamo.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.