Valencia weer gelijk met Barça, Sevilla volgt

Valencia gaat na een ruime overwinning op Gimnástic weer samen aan kop met Barcelona in de Primera División. Sevilla blijft in het spoor en Recreativo blijft verrassen.

Valencia-Gimnástic 4-0Valencia hoefde zich niet bijzonder in te spannen om gelijke tred te houden met Barcelona. Een aantal gevaarlijke momenten was voldoende voor de thuisclub om de drie punten te bemachtigen.

David Villa was met twee doelpunten en een assist weer van grote waarde. Bij de 1-0 bediende hij Fernando Morientes, die bij de eerste paal binnentikte. Bij de 2-0 liep Villa zich op de rand van het strafschopgebied slim vrij om via een been van een verdediger raak te schieten. In de slotfase liep Valencia simpel uit naar een ruime zege door de tweede treffer van Villa en een doelpunt van Miguel Angel Angulo.

Sevilla-Getafe 1-0Sevilla herstelde zich van de verliespartij van een week eerder tegen Atlético Madrid, maar gemakkelijk ging dat niet. Getafe speelde een goede wedstrijd en drong na de openingstreffer van Luis Fabiano ook aan op zoek naar de gelijkmaker. Sevilla bleef op de been en volgt de koplopers Barcelona en Valencia op een punt.

Deportivo La Coruna-Real Sociedad 2-0Deportivo kwam laat op stoom tegen de hekkensluiter. Pas in de 83ste minuut opende Antonio Barragán de score voor de thuisclub, die dit seizoen in Riazor nog een honderd procent score heeft. Riki maakte er nog 2-0 van. Deportivo staat met tien punten uit vijf duels drie punten achter op koploper Barcelona. Sociedad maakt met één punt de slechtste seizoenstart uit de historie van de club door.

Recreativo-Real Betis Sevilla 2-0Recreativo is tot dusverre een van de verrassingen in Spanje. Met tien punten kan de promovendus met de beste ploegen mee in de Primera División. Ook Betis werd verslagen: 2-0. De doelpunten vielen in de slotfase van de wedstrijd. De invallers Florent Sinama-Pongolle en Javi Guerrero maakten het verschil. Sinama-Pongolle kopte in de 84ste minuut raak op aangeven van Guerrero, die twee minuten later zelf voor de beslissing zorgde.