Valencia swingt ook langs Sevilla dankzij Zaza en Guedes

Reacties

Valencia heeft zijn topvorm in de Primera División zaterdagavond onderstreept met een overwinning op Sevilla: 4-0. De formatie van trainer Marcelino blijft hierdoor de nummer twee van Spanje.

Valencia swingt ook langs Sevilla dankzij Zaza en Guedes

Na een knotsgekke wedstrijd tegen Real Betis (3-6) stond er nu een wedstrijd tegen de andere formatie uit Sevilla op het programma. Los Che kwamen in Estadio Mestalla vlak voor rust op voorsprong door een schitterende pegel van Gonçalo Guedes. Tegen Betis liet de Portugese huurling van Paris Saint-Germain zich ook al gelden met een kanonskogel van afstand. De aanvaller werd begin dit jaar door Patrick Kluivert naar Parijs gehaald, maar door de enorme concurrentie wordt het talent tijdelijk gestald in de sinaasappelstad.

Kort na de pauze verdubbelde Simone Zaza de voorsprong. De Italiaan staat symbool voor het herboren Valencia. De spits hield zijn tegenstander knap van zich af en drukte vervolgens overtuigend af: 2-0. Het was alweer zijn achtste treffer van het seizoen. Sterker nog, zijn laatste zeven schoten resulteerden in een doelpunt. Vorig jaar had de aanvaller twintig wedstrijden nodig om tot zes goals te komen.

Uiteindelijk maakte Santi Mina het feest nog groter, de Spanjaard schoof de derde treffer binnen. In de absolute slotfase maakte Guedes er zelfs nog 4-0 van met een elegant stiftje. Niet alleen de uitslag van Valencia tegen Sevilla was indrukwekkend, zeker ook de manier waarop. De nummer vier van afgelopen seizoen kwam er bijna niet aan te pas in Mestalla.

Door de overwinning blijft Valencia de nummer twee van Spanje. De achterstand op Barcelona is slechts één punt, maar de Catalanen hebben zaterdagavond tegen Málaga (20.45 uur) de mogelijkheid om weer uit te lopen. Valencia gaat dinsdag op bezoek bij Real Zaragoza in de strijd om de Copa del Rey. Hierna staan er La Liga-wedstrijden tegen Alavés, Leganés en Espanyol op de rol. Een week later neemt Valencia het op tegen koploper Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.