Valencia stevent af op voorronde Champions League

Reacties

Valencia ligt op koers voor de voorronden van de Champions League. Ook Eibar was zondagavond niet in staat de nummer vier van Spanje pijn te doen in het eigen Mestalla (3-1), dat dit seizoen een bijna onneembare vesting is geworden.

Valencia stevent af op voorronde Champions League

Valencia won vorig seizoen maar tien van de negentien thuiswedstrijden in competitieverband, maar is deze jaargang ijzersterk op eigen veld. Tegen de Baskische laagvlieger boekten Los Che de vijftiende thuiszege van het seizoen en liepen daardoor drie punten uit op nummer vijf Sevilla, dat zaterdag met 3-2 verloor van Real Madrid.

Nicolás Otamendi (foto) zette Valencia tegen Eibar na 25 minuten op voorsprong. De Argentijnse verdediger kopte raak uit een voorzet van José Luís Gaya. Dani Parejo en Paco Alcácer brachten de drie punten na rust in veilige haven, nadat Diego Alves vlak vóór de treffer van Parejo de zeker lijkende 1-1 had voorkomen.

Vlak voor tijd deed Eibar alsnog wat terug via Mikel Arruabarrena. Het betekende de eerste tegengoal van Valencia in Mestalla sinds 25 januari (3-1 tegen Sevilla). Desondanks staat de ploeg van trainer Nuno weer alleen vierde en lonken de voorronden van de Champions League.  Valencia was in 2012/13 voor het laatst van de partij in het miljoenenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.