Valencia presenteert Barcelona-talent als aanwinst

Reacties

Nico González is door Valencia op huurbasis overgenomen van Barcelona. De twintigjarige middenvelder stond vrijdag al op het trainingsveld bij Los Che, kort daarna werd de deal afgerond.

Valencia presenteert Barcelona-talent als aanwinst
© Pro Shots

Nico gaat dit seizoen extra ervaring opdoen bij Valencia. De subtopper neemt een deel van de salariskosten over, waardoor Barcelona geholpen wordt bij het snijden in de salarislasten. De jeugdinternational kwam in La Liga al tot 27 optredens voor Barça. Hij geldt als kandidaat om Sergio Busquets (34) uiteindelijk op te volgen in Camp Nou. Dat wordt onderstreept door het nieuwe contract (tot medio 2026) dat hij heeft gekregen voor zijn vertrek naar Valencia.

Valencia organiseerde vrijdag een open training in Estadio Mestalla. Zo'n tienduizend supporters zagen de selectie van de nieuwe trainer Gennaro Gattuso in actie. Nico trainde mee om zich zo snel mogelijk te kunnen aanpassen in zijn nieuwe omgeving. Het laatste papierwerk moest nog geregeld worden door Barça, maar inmiddels staan de lichten op groen voor de huurling om zondag in actie te komen voor de zesvoudig kampioen van Spanje. Valencia begint aan het nieuwe La Liga-seizoen met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Girona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.