Valencia neemt Gago en Canales over van Real Madrid

Valencia neemt Fernando Gago (foto) en Sergio Canales over van landskampioen Real Madrid. De middenvelders maken voor respectievelijk 3,5 en 8 miljoen euro de overstap naar Mestalla.

Valencia neemt Gago en Canales over van Real Madrid

De 26-jarige Gago verruilde vijf jaar geleden het Argentijnse Boca Juniors voor Real, maar wist in Spanje nooit een basisplaats te veroveren. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan het Italiaanse AS Roma, waar hij één keer scoorde in dertig competitiewedstrijden.

Canales (21) maakte in 2010 de overstap van Racing Santander naar Real, maar ook hij kwam niet voor in de plannen van trainer José Mourinho. Het afgelopen jaar speelde hij al op huurbasis voor Valencia, maar kon daar door twee zware knieblessures weinig spelen. Desondanks is de club overtuigd van de meerwaarde van de middenvelder.

Valencia versterkte zich eerder al met de Portugese international João Pereira (Sporting Lissabon) en de Mexicaan Andrés Guardado (Deportivo La Coruna). Daar tegenover stond het vertrek van EK-uitblinker Jordi Alba naar Barcelona. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's